Fortsetter kampen

Initiativtaker Omar Mekki er redd de ressurssvake barna skal bli de skadelidende.

- «Cæsar» er ikke for barn

- Vi kan godt si at dette i første rekke er foreldrenes ansvar, men det er ikke alle barn som har foreldre som tar ansvar. Barn fra ressurssvake hjem kan bli de mest skadelidende. De tilhører en spesiell risikogruppe, sier han.

Når TV2 legger reprisen av «Hotel Cæsar» til klokka 18, nøyaktig samme tid som barne-TV, mener Mekki det er jevngodt med å be om bråk.

- Kampen om man skal se på barne-TV eller «Hotel Cæsar», er en fight foreldrene burde slippe å ta. Vil ikke TV2 gjøre noe med det, så bør kanskje myndighetene gjøre noe, sier Mekki.

Han viser til det etter hvert så omtalte «vannskillet» i fjernsynskanalene, der det heter at voldsscener ikke skal vises i TV før etter klokka 21. Det er dit han og mange av hans kolleger vil ha programmene han mener ikke er egnet for barn. Og de har ikke tenkt å gi seg med det første.

- Disse såkalte realitets-tv-programmene blir bare flere og flere og råere og råere. Det er ikke puritanisme å ville flytte dette til seinere på kvelden. Dette dreier seg i første rekke om seere på mellom tre og ni år, og de burde kunne regne med å bli servert noe annet, sier Mekki.

Seertall viser at ca 700000 ser på «Hotel Cæsar» på TV2 daglig. 112000 av disse er under 12 år.