Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortsetter to år til

Dagens episode av «Hotel Cæsar» er nummer 296 i rekken, men ble spilt inn for et halvt år siden. TV2 har allerede kjøpt serierettighetene ut år 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Cæsar»s nye sexsymbol

I dag ligger opptakene 150 episoder foran det vi får se på skjermen. Mens episode 296 markerer høststarten på hotellet, er skuespillerne i full gang med episode 444. Den sendes i mai.

- Det er litt for stor avstand mellom opptak og sending. Derfor har serien innspillingspause fra nyttår og fram til neste høst, forklarer Bjarne Laastad i TV2s informasjonsavdeling.

Alle skuespillerne har kontrakter ut året. Dersom de takker ja til en ny runde, betyr det at de kan bli uten arbeid i over et halvt år.

- Vi må nok regne med å miste noen av staben, og sannsynligvis noen av skuespillerne, innrømmer Laastad.

Som likevel mener fordelene med pausen er mange.

- Ved å ligge tettere opp mot sendedato er vi mer fleksible til å spille videre på temaer som viser seg å slå an. I tillegg blir det lettere å unngå lekkasjer i handlingen. Nå har vi opplevd at skuespillere som er på skjermen, for lengst har sluttet i virkeligheten. Det håper vi å unngå, sier Laastad.

«Hotel Cæsar» har vært en eventyrlig suksess for TV2 fra første episode, som ble sendt 24. oktober i 1998. Høyest seertall oppnådde første episode etter brannen, med 815000 seere.

Den opprinnelige ideen kom fra Sverige, signert Peter E. Falck og Christian Wikander, såpekokerne bak både «Rederiet» og «Familiesagaen De syv søstre». Her hjemme står fire faste manusforfattere og en frilanser bak det du får se på skjermen.