Gjenåpningen:

Fortviler over gjenåpning: - Veldig trist

Stående publikum får ikke kjøpe øl på konsert. Kulturbransjen mener gjenåpningen i praksis er en vits.

FÅR IKKE ØL: Arrangører kan invitere til omtrent full kapasitet, men stående publikum får ikke kjøpe alkohol. Det skaper problemer. Foto: Berit Roald / NTB
FÅR IKKE ØL: Arrangører kan invitere til omtrent full kapasitet, men stående publikum får ikke kjøpe alkohol. Det skaper problemer. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjenåpningen av Norge og Kultur-Norge er i full gang. I lang tid var kultursektoren preget av maksantall på 50 personer, fastmonterte seter og full nedstenging.

Den tiden er forbi, og regjeringen annonserte 18. juni at arrangementer og kulturscener kan invitere til publikum til tilnærmet full kapasitet.

Men kulturbransjen er frustrert. Dagens serveringsregler setter kjepper i hjulene for at arrangementer kan invitere til full kapasitet. I covid-19-forskriften står det at «ved arrangementer som har skjenkebevilling skal servering av alkohol skje ved bordservering og gjester skal ikke slippes inn etter klokka 24.00.»

- Det vil si at man ikke kan åpne for ståplasser, da disse gjestene ikke vil kunne kjøpe alkohol uten plass ved et bord. Det fører til at arrangører ikke kan utnytte den nå tillatte kapasiteten. Det er svært få som kan gjennomføre slike konserter. Mange arrangører er helt avhengig av barsalget, sier Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører til Dagbladet.

- Trist

Østerdal understreker at regjeringen har vært rause i tredje trinn av gjenåpningen, men hadde likevel håpet på større forståelse for hvordan sektoren fungerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer