Fortviler over kloakk, vannlekkasjer og sprekker i Nationaltheatret

Mari Maurstad: - Vant til å tåle mye, men det får være grenser.

LEI AV Å VENTE: Mari Maurstad har vært ansatt på Nationaltheatret siden 1981. Hun ser at bygget forfaller mer og mer for hver dag som går. 
Foto: Anders Grønneberg
LEI AV Å VENTE: Mari Maurstad har vært ansatt på Nationaltheatret siden 1981. Hun ser at bygget forfaller mer og mer for hver dag som går.
Foto: Anders Grønneberg
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi har hyppige vannlekkasjer og gjentakende oversvømmelser av vann og kloakk. Ved mye nedbør blir det ekstra ille. I kjellergangene har det stått kloakk flere ganger, sier Thomas Gunnerud, leder for teaterets oppussingsprosjekt, til Dagbladet.

Han snakker om Nationaltheatret, bygget som har vært hans arbeidsplass siden 2006. Gunnerud er tidligere direktør for teateret, og er nå leder for prosjektet med å rehabilitere og modernisere det gamle bygget.

Flere ganger er Nationaltheatrets behov for modernisering og oppussing blitt utredet, og Gunnerud er ikke alene om å mene at bygget trenger en oppfriskning.

Tålmodigheten renner ut

- Vi lurer veldig på hvorfor det ikke tas en avgjørelse om å ta byggeprosjektet videre. Det er snart fem år siden Statsbygg konkluderte med at bygningen er overmoden for rehabilitering. Begge utredningene som er gjort etter dette konkluderer med at bygningen må rehabiliteres og at Hovedscenen må oppgraderes til en moderne standard. Begge utredningene framhever også at det bare blir dyrere jo lenger man venter, sier Gunnerud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer