Forutså sin egen kjendisstatus i 1947

Nå er «Snåsamannen» Joralf Gjerstad blant Norges allers største.

Han har hjupet tusenvis av nordmenn med plager. For Snåsamannen er det kona Signe som har vært hans viktigste hjelper gjennom livet. Hvis alt går etter planen reiser de på kjærlighetsferie til Italia etter jul. Foto: Thomas Rasmus Skaug.  

Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
Han har hjupet tusenvis av nordmenn med plager. For Snåsamannen er det kona Signe som har vært hans viktigste hjelper gjennom livet. Hvis alt går etter planen reiser de på kjærlighetsferie til Italia etter jul. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges kanskje aller største kjendis for tiden heter Joralf Gjerstad og er snart 85 år.

Han er blitt et fenomen og et navn som er på alles lepper.

Selv hevder han at han forutså han sin egen kjendisstatus allerede i 1947. 

- Vi var i Tyskland og jeg fortalte livshistorien min, slik den hadde vært og hvordan den kom til å bli. Da så jeg at jeg kom til å bli kjent over hele Norge. Og i dag forstår jeg hvorfor, sa Joralf Gjerstad i går kveld.

Foran et fullsatt Rockefeller gjestet han Rockefeller og Bokbadet ledet av Anne Lindmo.

Hektiske dager De siste to månedene har hundrevis av folk stilt seg i kø hver dag for å få et møte og ei bok signert den populære helbrederen og forfatteren. I september kom boka «Joralf Gjerstad: Den gode kraften» ut, hvor «Snåsamannen» forteller om sitt liv som synsk.

Og etterpå stilte folk seg igjen opp i hopetall, for å få en hilsen og et møte med Norges mest populære forfatter for tida.

- Jeg gleder meg til signeringa hver dag. Det er veldig flott å møte alle disse menneskene. Ikke minst, de jeg har hjulpet før, sier Gjerstad til Dagbladet. Drømmer om kjærlighetsferie I motsetning til andre på hans egen alder, har Gjerstad knapt hatt så hektiske dager. Før jul skal Joralf Gjerstad, eller «Snåsamannen», innom 65 boksigneringer, og forlaget har solgt 70 000 eksemplarer av boka. Høyst sannsynlig venter et nytt opplag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer