Forutsigbar seriemorder

Forvokst rockevideo om lite troverdig seriemorder.

Seriemorderen er for lengst blitt en klisjé, både i bøker og filmer, og det finnes ikke en eneste vri på temaet i debutfilmen til musikkvideoregissøren Joe Charbanic.

Den utbrente FBI-etterforskeren Joel Campbell (James Spader) har flyttet fra LA til Chicago etter en traumatisk episode med seriemorderen David Allen Griffin (Keanu Reeves). Her går han i terapi hos en psykiater (Marisa Tomei).

Griffin følger etter til Chicago, fortsetter med å ta livet av unge kvinner - og sender bilder av dem til Campbell. Plutselig blir Campbell kvitt sine tunge traumer og leder etterforskningen i Chicago på myndig vis.

Regissør Charbanic har brukt alskens visuelle effekter fra rockvideoen, i den grad at de blir fullstendig meningsløse. Når vi ser gjennom Griffins øyne, er bildet litt uklart - er det sånn seriemordere beskuer virkeligheten? Og Campbells migrener ender gjerne med en eksplosjon i negativ. I tillegg pøses det på med biljakter og eksplosjoner så det lille som finnes av en underliggende historie, lider.

For Griffins psykologiske motivasjon for å drive med det han gjør, utforskes bare i liten grad, selv om det antydes at han og Campbell er tiltrukket av hverandre. Det må også sies at Keanu Reeves ikke er noen Anthony Hopkins.

Hans seriemorder er ikke psyko nok, men han ser i hvert fall ut som han har det moro. James Spader gjør det meste ut av sin FBI-mann, men det hjelper så lite.