Anmeldelse: Ruth Lillegraven - «Alt er mitt»

Forutsigbar ulykke

Lillegraven går fra poesi til psykologisk krim.

THRILLER-DEBUT.
Ruth Lillegravens psykologiske thriller er velskrevet og fornøyelig, men ikke spennende, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
THRILLER-DEBUT. Ruth Lillegravens psykologiske thriller er velskrevet og fornøyelig, men ikke spennende, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I «Alt er mitt» møter vi ekteparet Clara og Haavard, som sammen med to små sønner bebor en gammel villa på Oslo vestkant. Han er barnelege, og fra hovedstaden. Hun jobber i Justisdepartementet, og har røttene sine langt vest i landet. På mange måter er hun en sterk outsider i det urbane miljøet hun har gjort seg til del av.

Drap i bønnerommetHaavard er nok en litt svakere karakter. Svak for damene er han også. Til og med de han jobber sammen med. Særlig hun fra Pakistan med den umulige ektemannen.

Eller er det egentlig hun som er umulig? I alle fall har hun en pistol i skuffen på kontoret. Som bare hun og Haavard vet om.

En dag dukker det opp en sint og fortvila pappa på avdelingen der Haavard jobber. Han kommer bærende på sin fire år gamle sønn. Som han selv har banka møkka ut av. Haavard og teamet kjenner tegna.

Vår mann begynner å fantasere om hva man burde gjøre med sånne pappaer. Slike tanker baler også Clara med på departementsnivå. Og når den slemme pappaen så blir funnet skutt på sykehusets bønnerom, settes handlingen i gang for alvor. Særlig fordi Haavard har blitt observert rett i nærheten sammen med sin hemmelige elskerinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer