STJERNEHJELP: Bruce Springsteen (t.h.) hjelper til når John Fogerty henter fram igjen countryjukeboxprosjektet The Blue Ridge Rangers. Foto: Scanpix
STJERNEHJELP: Bruce Springsteen (t.h.) hjelper til når John Fogerty henter fram igjen countryjukeboxprosjektet The Blue Ridge Rangers. Foto: ScanpixVis mer

Forutsigbare Fogerty

Creedence-helten dyrker countryarven uten at kreativiteten bobler.

ALBUM: The Blue Ridge Rangers, som egentlig var John Fogerty på alle instrumenter, ga ut sitt første album med klassikere i 1973. Når han nå blåser liv i konseptet, er det med strengemestre som Buddy Miller og Greg Leisz og gjester som Eagles' Don Henley og Timothy B. Schmit (Rick Nelsons «Garden Party») og Bruce Springsteen (Everly Brothers' «When Will I Be Loved») i ryggen.

Den røde tråden er altså igjen klassiske sanger som «er blitt en del av Fogertys DNA». Det virker noe lettvint å spille inn kjente sanger for gud vet hvilken gang, men Fogertys bidrag er i hvert fall å kle dem i myk countrydrakt — med en flik av rockabilly.

Det høres ut som en hyggelig kveld på lokalet og er selvfølgelig skikkelig gjort, men (og kanskje derfor) også forutsigbart — på bekostning av den musikalske kreativiteten. Litt tannløst, altså.

«The Blue Ridge Rangers Rides Again»

John Fogerty

4 1 6
Plateselskap:

Universal

Se alle anmeldelser
Forutsigbare Fogerty