Forvalter rocketronen med verdighet

Åge Aleksandersen er rockens landsfader.

STILREN VETERAN: Åge Aleksandersen er seg selv nok på sin nye plate, og for det meste er det ingenting som er bedre enn nettopp det. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STILREN VETERAN: Åge Aleksandersen er seg selv nok på sin nye plate, og for det meste er det ingenting som er bedre enn nettopp det. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Åge Aleksandersen er en like viktig del av det norske kultursamfunnet som Ole Bull og Per Aabel, en institusjon med alle de positive fortegnene en slik betegnelse kan innebære.

Det er en faderlig trygghet i Åges produksjon som fremdeles ikke har mistet tyngde, i alle fall om man ser bort fra det noe søkende 90-tallet. Så også med Aleksandersens plate nummer 20.

«Furet værbitt» er vevd sammen av de tradisjonelle Åge-komponentene: Alvorstyngede hverdagsbetraktninger med kritiske ord pakket tett rundt de rufsete akkordene, bittersøte kjærlighetsepos og de sedvanlige trønderrockeskapadene med tenna i tapetet og halvliteren i taket. Denne gangen med Kåre Vestrheim som nennsom knottevrider og oppsynsmann.

Ny lyd Dette medfører naturligvis et visst gufs av forutsigbarhet, men aldri mer enn at man nikker anerkjennende og drar litt på smilebåndet.

Åpningslåten «Medvind» sprer seg bredt utover et lekkert anlagt lydlandskap, og man kan nesten mistenke at noen ungfoler har lurt et eksemplar av The Killers´ andreplate «Sam?s Town» oppi trubadurens gitarkasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer