Forventer full lønn

Hallvard Flatland vil fortsatt stille på jobb i TV2. - Alle innspill fra TV2 om programmer vil bli seriøst vurdert av meg, sier Flatland til Dagbladet.

Striden mellom tv-kjendisen Hallvard Flatland og hans arbeidsgiver TV2 raser videre. Men mens Kåre Valebrokk setter sitt advokatkorps på saken, tar Flatland det hele med ro og venter på neste lønningsdag. Han er klar for nye oppdrag for kanalen.

- Ifølge kontrakten har jeg rett til selv å velge programmer jeg skal være programleder for, sier Flatland.

Likevel vil han være åpen for innspill fra kanalen som han fortsatt ser på som sin arbeidsgiver.

Tre løsninger

I TV2 jobbes det på spreng for å komme seg ut av avtalen med Flatland så fort som mulig. I dag ser det ut til å være tre alternative utganger på feiden:

  • Flatland fortsetter i kanalen, i første omgang uten program, og hever lønn etter den avtalen som er inngått.
  • Flatland og TV2 inngår et forlik, og Flatland får en økonomisk kompensasjon for å heve kontrakten.
  • TV2 sier opp kontrakten med Flatland, og partene må møtes i retten, med usikkert utfall for begge partene. Og en offentlig skittentøyvask med på kjøpet.

Venter full lønn

TV2-ledelsen bekrefter overfor Dagbladet at et av disse må velges. De legger heller ikke skjul på at det siste alternativet er mest sannsynlig. Men Kåre Valebrokk holder kortene tett til brystet etter helgas medieoppslag.

- Hvilket alternativ ser du som mest sannsynlig akkurat nå, Hallvard Flatland?

- Jeg vil ikke begi meg inn på noen analyse, utover at jeg forholder meg til den kontrakten jeg har med TV2, sier Flatland. I TV2 gyver man nå løs på såpeoperaen med advokatene Theo Jordahl og Jan Holland. - Våre to egne jurister går løs på denne saken. Og om nødvendig henter vi mer ekspertise utenfor huset, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy til Dagbladet. Han vil ikke si noe om hvordan kanalen skal løse dette. Hallvard Flatland har møter med sin arbeidsgiver uten advokathjelp.

- Jeg ønsker ikke å vifte med advokater på nåværende tidspunkt. Jeg forholder meg til kontrakten.

- Hvordan forholder du deg til TV2-jobben i tida som kommer? Kommer du til å møte opp på jobb som vanlig?

- Jeg vil forholde meg til TV2 i henhold til kontrakten.

- Og lønnsutbetaling?

- Selvsagt innebærer dette betaling fra TV2, sier Flatland.

Misforstått

- Har Valebrokk misforstått din oppsigelse, eller er dette ditt takk for sist fordi han lurte deg i en oppsigelsesfelle?

- Det er meningsløst om Valebrokk skulle tro at jeg ville trekke meg fra kontrakten. Da opererer han i så fall med et begrenset presisjonsnivå. For øvrig er historien om at han har forsøkt å lure meg til å si opp avtalen nesten utrolig. Slik behandler man ikke mennesker. Hvis dette er melodien, har både ledelsen og de ansatte et problem, fortsetter Flatland.

«Spill»

I går hevdet TV2-nyhetene at Flatland skal ha krevd provisjon fra salget av fondsandeler under «Fredagsbørsen».

- Tror du dette er gjort bevisst for å presse deg opp i et hjørne?

- At nyhetsredaksjonen, enten bevisst eller uten å selv være klar over det, har vært med i et «spill» rundt min person... I så fall er all integritet borte for TV2.

- Vil du forsøke å få i stand et møte med TV2 om saken, for å finne en løsning?

- Jeg kan ikke se noen grunn til at jeg skal ta initiativ til noe møte om saken. Jeg forholder meg bare til den kontrakten jeg har, avslutter Hallvard Flatland.

FORTSATT ANSATT: Da Hallvard Flatland forlot TV2 torsdag, trodde ingen han kom tilbake - aller minst Kåre Valebrokk. Selv ser programlederen slettes ikke bort fra at han er tilbake på skjermen om ei stund.