VILLE TILSTANDER: Justin Bieber-konserten på Operataket for fire år siden samlet 5.000 elleville publikummere. Lørdagens konsert med Marcus & Martinus ble utsolgt på få timer - 7500 billetter ble lagt ut for salg. Arrangøren har et stort politi- og sikkerhetsoppbud klart. Foto: Torbjørn Grønning
VILLE TILSTANDER: Justin Bieber-konserten på Operataket for fire år siden samlet 5.000 elleville publikummere. Lørdagens konsert med Marcus & Martinus ble utsolgt på få timer - 7500 billetter ble lagt ut for salg. Arrangøren har et stort politi- og sikkerhetsoppbud klart. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

Forventer Justin Bieber-tilstander på Operaen

Marcus & Martinus inntar Operataket lørdag.

(Dagbladet): De to norske 14-åringene er de største barnestjernene vi noensinne har hatt i landet.

Hysteriet har for lengst bredt seg til Sverige, der de spilte for 35.000 på Liseberg i sommer. På grunn av enorm pågang av ville fans, måtte arrangøren stenge parken i Gøteborg.

Da gutta skulle spille på «Allsång på Skansen» tidligere i sommer var arrangørene forberedt på at fansen kunne skape kaos.

TAR OSLO MED STORM: Marcus og Martinus eroperer Operaen lørdag. Foto; Nina Hansen
TAR OSLO MED STORM: Marcus og Martinus eroperer Operaen lørdag. Foto; Nina Hansen Vis mer

To konserter lørdag

Marcus & Martinus har to konserter lørdag. Klokka 13 spiller Marcus & Martinus på Hvalstrandfestivalen i Asker, og to timer senere på Operataket, sier manager Jon F. Leiulfsrud til Dagbladet.

Han opplyser at de har tatt lærdom av de ekstra Bieber-tilstandene som oppsto da ungdomsidolet besøkte Operataket for fire år siden.

- Marcus & Martinus-interessen har tatt seg opp veldig de siste månedene. Vi har gjort 30 konserter i sommer for publikum på 3000 - 7000. I tillegg eksploderte det på Liseberg med 35.000 og i fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm med 15.000 publikummere, sier Leiulfsrud.

I AKSJON:  Justin Bieber- konserten på Operataket 30. mai 2012. Foto: Torbjørn Grønning
I AKSJON:  Justin Bieber- konserten på Operataket 30. mai 2012. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Manageren var i går i København sammen med Marcus & Martinus, som gjorde sin første konsert i Danmark i går kveld.

Interessen i Danmark er økende, men ikke like stor som i Norge og Sverige.

Likevel møtte hele 10.000 publikummere opp i København, der tvillingene spilte på Tivolis største scene.

Leiulfsrud sier at det skjer mye i Danmark for tida, og at de også ser mot Finland.

- Vi håper å kunne spille der for første gang til høsten, sier manageren.

Tar sikkerheten på alvor

Arrangøren av lørdagens konsert, Obos, som har gitt konserten som gave til byen, tar sikkerheten på alvor. Hvor mange hundre tusen kroner Obos har betalt, ønsker ikke boligbyggelaget å opplyse.

Obos har solgt billetter á 100 kroner, hvor inntekten går til veldedige baren- og ungdomsformål i Oslo.

- En stor del av budsjettet går til vakter og sikkerhet. Vi har tett dialog med politi, redningsetaten og havnevesenet, sier kommunikasjonsdirektør i Obos, Åge Pettersen.

Han opplyser at de kunne ha solgt 8500 billetter, men valgte bare å selge 7500.

Kuttet 1000 billetter

- Vi reduserte billettantallet med tusen plasser av hensyn til sikkerheten og trivselen. Vi forventer også store mengder med barn og ungdom uten billetter. Politi og vakter er forbedret på dette. Alle involverte har Justin Bieber-konserten for noe år siden friskt i minne, sier Pettersen.

Også artistenes sikkerhet blir tatt godt i vare.

Marcus & Martinus har flere personlige vakter. Dessuten er scenen en lekter på vannet utenfor selve Operaen, og dit kommer ingen uten å måtte ta vannveien eller forsere en blokkert bro.

- Et betydelig ekstra vakthold

Operaen er klar over at det har vært noen situasjoner med Marcus & Martinius' konserter i Sverige, og har tatt med dette inn i planleggingen.

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Kenneth Fredstie i Operaen hevder å være godt forberedt.

- Sikkerhetsopplegget på lørdag er planlagt i samråd med politi, vaktselskaper, Obos og sikkerhetsansvarlige her på Operaen. Det vil være redningsmannskaper, førstehjelp, politi, båter med dykkere, samt et betydelig ekstra vakthold til stede for å sikre at publikum får en god opplevelse denne dagen, sier Fredstie.

Operataket vil bli stengt fra morgen av som ett av flere sikkerhetstiltak. Portene åpnes kl. 13.

Konsertene både på dagen med Marcus & Martinus og kvelden med er utsolgt. Arrangøren oppfordrer dem som ikke har billett om ikke å komme til området rundt Operaen for å unngå ytterligere trengsel og kaos.