Forventninger før Maijazz

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STAVANGER (Dagbladet): Maijazz, Stavangers eksepsjonelt trivelige jazzfestival, er 10 år, og forventningene til kveldens åpningskonsert er nesten like store som gjaldt det en prøveboring i havstrøka utafor.

«A Moon of Light» har Palle Mikkelborg kalt sin 10-satsede suite, skrevet for anledningen og finprøvd de siste dagene av Stavanger Symfoniorkester dirigert av Arild Remmereit, og med Mikkelborg selv, Terje Rypdal (gitar), Helen Davies (harpe), Gert Sørensen (perkusjon), Liam O'Flynn (uilleann pipe) og Padraigin Ni Uallachain (vokal) som forsterkninger. Olav H. Hauges «Song, trø lett på hjarta mitt», lest inn på bånd av Bjørn Floberg, inngår også i konserten.

- Tittelen «A Moon of Light» er en linje fra et anonymt dikt. Skulle jeg velge en annen, måtte det bli «Song, trø lett på hjarta mitt», sier Mikkelborg. Han er fascinert av han kaller «det enkle, dype og presise i Hauges verden», og finner slående likheter med det keltiske uttrykket han etterhvert kjenner så godt.

Torturofre
Palle Mikkelborg skriver for tida musikk til en stor København-markering av FNs dag for torturofre 26. juni. Etter at han for noen år siden lagde musikk til en film om det danske Senter for rehabilitering av torturofre, i sin tid verdens første i sitt slag, er han blitt stadig mer engasjert i prosjektet, og den alltid reflekterende musikeren vedgår at kontakten med torturskadde avføder mange tanker, ikke alle behagelige, om både egne og andres valg og verdier. Komponistoppgaven for Maijazz, derimot, beskriver han som gledesfylt, ikke minst fordi han har gode minner fra Stavanger og Utstein Kloster, «der jeg har mærket suset af tid og sammenhæng». Prøvene med dirigent, orkester og solister har heller ikke lagt noen demper på humøret hos noen Maijazz-involverte, så alt ligger dermed til rette for fem fine festivaldager i Stavanger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer