Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Forvirrede «Mammon»-seere skal få svar i kveldens episode

Ingar Helge Gimle lover at seere vil like svarene de får i siste episode av «Mammon».

FORNØYD: Ingar Helge Gimle, som spiller statsminister Erik Ullrichsen i «Mammon», er stolt over å ha vært med på serien. 
Foto: Nina Hansen
FORNØYD: Ingar Helge Gimle, som spiller statsminister Erik Ullrichsen i «Mammon», er stolt over å ha vært med på serien. Foto: Nina Hansen Vis mer

Søndag avsluttes andre sesong av suksesserien «Mammon» på NRK.

Heng med den som kan... Andre sesong av serien er blitt bedre mottatt enn den første, som fikk kritikk for dårlig lyd, kunstige dialoger og lite troverdige situasjoner.

Likevel skapte en hektisk avslutning på nest siste episode en del forvirring og på sosiale medier klagde flere over at de ikke klarte å følge handlinga.

- Jeg kan skjønne at folk stussa litt over det som skjedde i nest siste episode, sier Ingar Helge Gimle til Dagbladet:

- Men dette er en krimserie, så da er det naturlig at plottet forvirrer iblant. Jeg er på ingen måte den skarpeste kniven i skuffen, men dette klarte jeg å følge fint, sier Ingar Helge Gimle til Dagbladet.

Fæl og usympatisk Han spiller den maktsyke finansministeren Erik Ullrichsen i serien, som etter hvert overtar statsministerposten på utspekulert vis. Ullrichsen møter motstand fra eget parti og spesielt sin ambisiøse kunnskapsminister, som spilles av Bjarte Hjelmeland.

- Ullrichsen er på ingen måte et vinnende vesen. Han er fæl og mangler en del av de menneskelige egenskapene som motstanderne hans har, sier Gimle om rollen.

KAMP: Statsminister Erik Ullrichsen, spilt av Ingar Helge Gimle, kjemper en innbitt kamp mot sin egen kunnskapsminister i «Mammon». Foto: NRK
KAMP: Statsminister Erik Ullrichsen, spilt av Ingar Helge Gimle, kjemper en innbitt kamp mot sin egen kunnskapsminister i «Mammon». Foto: NRK Vis mer

Gimle er glad for den store interessen rundt serien og sier han har mottatt flere gode tilbakemeldinger fra publikum.

- På gata får jeg høre at folk syns serien er spennende og jeg har fått en del positive tilbakemeldinger for rollen på Facebook, sier han.

Ingar Helge Gimle er stolt av serien og roser manusforfatterne Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen for plottet.

Lover svar - Selv om det er et komplisert plott så syns jeg det er en spennende historie. Jeg syns det er et veldig fint driv over serien, sier Gimle.

Før siste episode er det fortsatt usikkert om Erik Ullrichsen klarer å beholde ministerposten eller hvem som står bak de mange drapene i serien.

Han tror forvirrede seere kommer til å like svarene de får i siste episode.

- Jeg kan selvsagt ikke avsløre hva som skjer, men dette blir selvfølgelig oppklart. Det kommer til å bli oppklart på en måte som folk liker og syns er spennende, sier Gimle.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram