SESONGSLUTT:  I dag ble siste episode i sesong to av suksesserien «Broen» sendt på NRK, men flere fans sitter igjen med spørsmål. Foto: SVT
SESONGSLUTT: I dag ble siste episode i sesong to av suksesserien «Broen» sendt på NRK, men flere fans sitter igjen med spørsmål. Foto: SVTVis mer

«Forvirrende», «Lite oppklarende», «skuffende», «rar» og «deprimerende»

«Broen»-fansen fortviler over kveldens sesongavslutning.

(Dagbladet): I kveld var det duket for den siste episoden i sesong to av den dansksvenske suksesserien «Broen». Allerede på søndag ble episoden sendt på svensk og dansk tv, og siden da har debatten rast på sosiale medier.

På «Broen»s offisielle Facebook-side og på Twitter er det mange som er skuffet over sesongslutten. «Forvirrende», «Lite oppklarende», «skuffende», «rar» og «deprimerende», skriver fansen om avslutningen og flere påpeker at de sitter igjen med mange spørsmål.

- Løse tråder - Møkkavslutning!! Føler slettes ikke at den er ferdig, den er jo full av løse tråder og et kjempespørsmål, hvem står bak det hele?, skriver en på Facebook.

Om du ikke vil vite hva som skjer i siste episode, må du slutte å lese nå.

I løpet av to sesonger har tv-publikummet blitt vitne til at de to hovedkarakterene, Saga og Martin, har blitt stadig mer knyttet til hverandre og ryktene om en mulig romanse har florert.

I dagens sesongavslutning fikk vi imidlertid se at Saga arresterer Martin for å ha drept karakteren Jens, som var morderen i første sesong.

Karakteren Gertrud blir også avslørt som den store skurken og hjernen bak konspirasjonen i sesong to, men blir overraskende drept i løpet av episoden. Hvem som står bak drapet, får vi ikke vite, noe flere fans fortviler over i sosiale medier.

- Hvem skjøt Gertrud?, skriver en rekke fans på Facebook.

Ny sesong? Men svarene kommer ikke før tidligst i 2015. Allerede nå bekrefter en av manusforfatterne bak serien, svenske Hans Rosenfeldt, at det jobbes med en tredje sesong.

- Vi venter på beskjed fra kanalene, som skal komme i januar. Serien har vært en kjempesuksess så det lover godt. Får vi et ja begynner innspillingen neste høst, sier Hans Rosenfeldt, til svenske Aftonbladet.

Får den tredje sesongen klarsignal vil den være sendeklar høsten 2015. Det avhenger også av om de to hovedkarakterene i serien, spilt av svenske Sofia Helin og Kim Bodnia, ønsker å være med. Ifølge Aftonbladet skal begge skuespillerne være positive til en ny sesong.

Til NRK forteller også en av seriens manusforfattere Nikolaj Scherfig at minst en av de gjennomgående karakterene i tredje sesong vil være norsk.

- Vi synes det er veldig hyggelig at en så stor andel av norske tv-seere følger med på «Broen». Derfor vil jeg avsløre at vi veldig gjerne vil putte noe norsk inn i den tredje sesongen.

Hva synes du om kveldens sesongavslutning? Diskuter i kommentarfeltet.