Forvirring rundt Fleetwood Mac-bassistens helse

Bandets Facebook-side meldte at 14 konserter er avlyst fordi John McVie (67) har kreft, men trakk seinere meldingen.

ORIGINALMEDLEM: John McVie (67) er det ene av to originalmedlemmer i Fleetwood Mac som fremdeles er med i bandet. Her fra konserten i Oslo Spektrum sist søndag. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
ORIGINALMEDLEM: John McVie (67) er det ene av to originalmedlemmer i Fleetwood Mac som fremdeles er med i bandet. Her fra konserten i Oslo Spektrum sist søndag. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer

• SISTE: Søndag er meldingen om avlysningene og John McVies kreftbehandling tilbake på bandets offisielle Facebook-side. Meldingen ligger også ute på konsertarrangør Live Nation Australia & New Zealands Facebook-side. En talsmann for bandet bekrefter også McVies sykdom overfor magasinet Rolling Stone.

(Dagbladet): Alvorlig informasjon ble i 23-tida lagt ut på det britisk-amerikanske bandet Fleetwood Macs offisielle Facebook-side:

Sida meldte at bandet, som nylig spilte for et fullsatt Oslo Spektrum til gode anmeldelser, hadde avlyst sin Australia / New Zealand-turné på 14 konserter. Årsaken var at bassist John McVie (67) har kreft og må behandles i det aktuelle tidsrommet.

Kort tid etter at meldingen ble lagt ut, var den imidlertid fjernet. Spekulasjonene går nå høyt på sosiale medier hvorvidt Facebook-sida er hacket, og McVie i virkeligheten er ved god helse.

- Vi er lei oss for at vi ikke er i stand til å spille konsertene i Australia og New Zealand. Vi håper våre australske og newzealanske fans, i tillegg til Fleetwood Mac-fans overalt, slutter seg til oss i å ønske John og familien alt godt, lød meldingen, som nå altså er fjernet.

Det ble ikke opplyst om hvilken type kreft McVie skulle ha, eller sykdommens alvorlighetsgrad.

John McVie og trommeslager Mick Fleetwood (66) er opphav til bandets navn. De to er også de eneste medlemmene som er igjen fra den gang Fleetwood Mac var et bluesband ledet av gitarist Peter Green, på seint 60-tall.

Siden gjennomgikk bandet en rekke utskiftninger, og ble gradvis transformert til et av verdens aller mest suksessfulle pop/rock-band, særlig under gitarist Lindsey Buckinghams ledelse. Den kommersielle toppen ble nådd med albumet «Rumours», som med 45 millioner solgte eksemplarer er verdens sjette mest solgte.