«Love Actually»

Forvirring rundt «Love Actually»-oppfølgeren i Norge - men slik får du sett den likevel

«Love Actually»-oppfølgeren blir foreløpig ikke sendt i Norge, men det finnes likevel muligheter for det norske publikummet. 

GJENSYN: I denne snutten får man et gjensyn med flere av de mest sentrale karakterene fra klassikeren «Love Actually», fjorten år etter den første filmen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter store forventninger hadde «Love Actually»- oppfølgeren premiere på BBC i Storbritannia 24. mars.

Siden «Love Actually» rullet over kinolerretet i 2003, har den blitt en juletradisjon for mange, deriblant NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. I februar i år ble det kjent at fansen vil få svar på hva som har skjedd med de ulike karakterene i filmen 14 år etter.

Hvordan noen av «Love Actually»-stjernene ser ut i dag, kan du se i traileren øverst i saken.

Regissør Richard Curtis opplyste til BBC at de fleste av de opprinnelige skuespillerne ville bli å se i oppfølgeren. Filmen, som har fått navnet «Red Nose Day Actually», er blitt laget i forbindelse med den veldedige innsamlingsaksjonen «Red Nose Day».

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Igjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer

NRK ønsker å kjøpe

Kommunikasjonsrådgiver i TV 2, Håvard Solem, opplyser at den ti minutter lange oppfølgeren ikke kommer til å bli sendt hos dem.

- Vi har fått opplyst at den ikke kommer til å bli tilgjengelig for andre tv-kanaler utenom dette eventet, sier Solem til Dagbladet.

Innkjøpssjef for eksternt innhold i NRK, Fredrik Luihn, sier at NRK er interessert i å kjøpe «Love Actually»- innslaget i Red Nose-sendinga på BBC hvis det lar seg gjøre, men:

- Basert på henvendelser NRK har gjort, er det usikkert om oppfølgeren er tilgjengelig for kanaler utenfor Storbritannia, sier han.

Oppfølgeren, som er å finne på BBCs nettsider, kan bare spilles av fra IP-adresser i Storbritannia. Men det finnes likevel muligheter for det norske publikummet.

Trygg surfing

Ifølge Dinside er det mulig å lure systemene til å tro at du er et annet sted enn der du i virkeligheten befinner deg med en VPN-tjeneste (virtuelt privat datanettverk), hvor man lager en beskyttet direktekobling mellom PC, mobil eller nettbrett og videre derfra ut på nettet.

Dinside anbefaler at man velger en VPN-tjeneste som man må betale for, for å sikre trygg surfing, som for eksempel Freedome eller TunnelBear.

Så snart man skrur sikkerheten på, vil all datatrafikk til og fra enheten gå gjennom VPN-serveren og man kan velge hvilken «virtuell plassering» i verden man ønsker.

- Å bruke tjenester som VPN var tidligere komplisert. Nå er det utrolig enkelt å laste ned apper for VPN-tjenester, sier Torgeir Waterhouse i IKT Norge til Dagbladet.

Han understreker at man ved valg av VPN-tjenester må undersøke at tjenesten er tydelig på hva som skjer med dataene dine og at din bruk av nettet blir anonym.

- Dersom du bruker en tjeneste for å se det som er gjort tilgjengelig på BBC Iplayer, må du være klar over at du kan bryte BBCs vilkår for hvem som skal kunne se det som blir sendt, sier Waterhouse.

Ifølge Waterhouse kan det diskuteres om bruken av VPN-tjenester i dette tilfellet er ulovlig eller ikke.

- VPN er i seg selv en viktig sikkerhetstjeneste som også åpner for at man kan omgå denne type sperrer. Ved å gjøre dette er man i en gråsone man ikke har noe navn på, men man bryter intensjonen i avtalen mellom BBC og de som har rettigheten til innholdet, sier Waterhouse.

Populær tale fra Grant

Et av «Love Actually»-parene skal ha fått tre barn siden sist, og en annen av karakterene skal ha giftet seg med en tidligere supermodell, for å nevne noe.

Hugh Grant i rollen som statsminister David er, etter at oppfølgeren ble sendt, blitt mye omtalt på Twitter.

Advarsel! Spoilere forekommer videre i teksten!

Ifølge Elle USA holder statsminister David, fortsatt spilt av Hugh Grant, en tale foran sin kone Natalie (ja, de er blitt mann og kone) foran et stort pressekorps. Talen er ikke bare emosjonell. Ifølge Elle er timingen for det som blir sagt i talen spesiell når den blir sett i lys av det nylige terroranslaget i London.

På spørsmål om han er optimistisk som statsminister 14 år senere, svarer David blant annet:

«Wherever you see tragedy, you see bravery too, where you see ordinary people in need, you see extraordinary ordinary people come to their aid».

Gift med supermodell

I «Love Actually» dukker Mark (Andrew Lincoln) opp i en av filmens siste scener der han forteller bestevennens kone Juliet (Keira Knightley) hvilke følelser han har for henne via skrevet tekst på plakater.

I oppfølgeren dukker han igjen opp på døra med plakater i hånda, men denne gangen dukker også hans nåværende kone opp - og hun er ingen ringere enn den britiske supermodellen Kate Moss, ifølge Harper's Bazaar.

Også andre karakterer har funnet kjærligheten i den ti minutter lange oppfølgeren. Lille Sam, spilt av Thomas Brodie-Sangster, og Joanna, spilt av Olivia Olson, blir gift. 14 år etter at Joanna sang «All I Want for Christmas Is You» på skoleavslutninga og Sam løp etter henne på flyplassen i romantisk stil, dukker de to opp igjen sammen med Sams stefar Daniel, spilt av Liam Neeson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer