Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forvirring rundt ny «Harry Potter»-bok

Den kommer til sommeren, men er ingen roman.

MER HARRY POTTER: Fansen kan glede seg til mer Potter-mystikk - i form av bok og teater. Her Daniel Radcliffe i et bilde fra filmen "«Harry Potter og Mysteriekammeret»Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome
BOKOMSLAGET: Slik ser boka ut, som kommer 31. juli 2016.
MERE, MERE, MERE: Fansen er blitt hørt - forfatter J.K. Rowling kommer med stykket «Harry Potter og det forbannede barnet», beregent for scenen. Foto: NTB Scanpix
UNIVERS VI ELSKER: Bøkene og filmene om Harry Potter er blant de mest kjøpte og sette de siste 15 åra.

Forvirret? Ja, du er ikke alene.

I helga kom nyheten om at utgiveren Little Brown vil gi ut «Harry Potter og det forbannede barnet».

Boka blir lansert 31. juli - dagen både forfatter J.K. Rowling og Harry Potter har bursdag. Utgivelsen kommer overraskende, og blir sett på som en gave til svorne Harry Potter-fans verden over.

- Jo, det er en bok, men ikke en roman, skriver Rowling på Twitter.

Ifølge The Huffington Post kan man kalle «Harry Potter og det forbannede barnet» for den åttende Harry Potter-boka, som skal være todelt. Den skal verken være en forløper eller en oppfølger til tidligere utgivelser.

Ifølge nettstedet, skal det dreie seg mer om et teaterstykke som skal ha premiere på Palace Theatre i London 30. juli, dagen før det blir gitt ut i bokform.

«Harry Potter and the Cursed Child: Parts I & II» , som er originaltittelen, skal vissnok ikke leses som Rowlings sju foregående Potter-bøker.

På bokomslaget står det «den åttende historien - nitten år seinere».