Du leser nå Dagbladet Pluss

- Føler meg ikke som et juleikon

For mange er Sissel Kyrkjebø (46) en levende juletradisjon. Selv er hun like opptatt av fornyelse.

Varme stemmer i kulda: Sissel har blant annet med seg Wayne Hernandez, Phebe Edwards og Sam White. På hver sin kant har de tidligere koret for storheter som Tori Amos, Madonna, Adele, James Brown, David Gray og Annie Lennox. Foto: Sondre Steen Holvik
Varme stemmer i kulda: Sissel har blant annet med seg Wayne Hernandez, Phebe Edwards og Sam White. På hver sin kant har de tidligere koret for storheter som Tori Amos, Madonna, Adele, James Brown, David Gray og Annie Lennox. Foto: Sondre Steen HolvikVis mer

KRISTIANSAND (Dagbladet): Sissel feier forbi juletrærne i lobbyen iført et stort smil. Bak de store vindusflatene maler vintersola himmelen i dypblå nyanser pyntet med striper av rosa. Verken Sissel eller bystranda i Kristiansand har kledd seg i hvitt for anledningen.

- Du blir sett på som en julestjerne, et juleikon - hvordan forholder du deg til det?

- Jeg føler meg ikke som et juleikon. Det er fordi jeg synes det er gøy at jeg legger ned sjelen min i dette. Julekonserter er langt fra noe jeg gjør hvert år, og denne turneen er forskjellig fra den forrige.

Humør og energi Før konsertene i Sørlandsbyen forteller hun at det hele startet på nyåret med snøhvite ark. Etter hvert som ideene dalte ned på papiret begynte hun i februar å jobbe med den svenske lysdesigneren. Seinere er arrangør, korister og musikere håndplukket for akkurat dette prosjektet.- Kontrasten mellom de tradisjonelle julesangene og elementer av soul og gospel jeg er noe av det jeg er mest fornøyd med.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.