Foster ut av Cannes

Jodie Foster ble tidligere i år utnevnt til juryformann under årets Cannes-festival. Nå har hun trukket seg fra vervet.

Årsaken til denne plutselige beslutningen er Nicole Kidman. Kidman var klar til å spille i David Finchers «The Panick Room», men måtte trekke seg på grunn av en kneskade. Jodie Foster trer nå inn i rollen i stedet for Kidman.

På grunn av den fryktede streiken hadde ikke Columbia Pictures råd til å utsette Finchers film til etter sommeren. Dermed måtte Foster trekke seg fra Cannes.

- Jeg håper av hele mitt hjertet at dette bare er en utsettelse. Hvis festivalen spør meg igjen om å bli juryformann, vil jeg føle meg beæret, sier Jodie Foster til ScreenDaily.com.

Det er ikke bestemt hvem som skal erstatte Jodie Foster

Panikk

Filmingen av «The Panick Room» hadde pågått i to uker da Kidman ble skadet. Kidman pådro seg en alvorlig kneskade mens hun filmet «Moulin Rouge» i fjor, og det er det samme kneet som igjen har sviktet.

Jodie Foster skal spille moren som plutselig befinner seg i en katt-og-mus-lek med to innbruddstyver (Forest Whitaker og Dwight Yoakam). Foster og datteren gjemmer seg i det såkalte «Panick Room», et spesiallagd rom hvor det er meningen at man skal skjule seg.