Fotball og homser

«Fantastisk innlegg, det har lenge plaget meg at man har hatt fritt spillerom for homofobi i idretten. Godt noen tar det opp. Hvordan kan man ende en argumentasjon med hvilken legning folk har? Derfor må idrettens ledere ta ansvar, da de former unge sinn på mange måter. Så kan kanskje noen av de mange skaphomsene i idretten begynne å stå fram. Uvirkelig

«Rosenborg beklaget vel ikke den hendelsen på grunn av at de har noe imot homofile og homofili generelt. Det var vel helst det at spanjolene reagerte så kraftig som gjorde at beklagelsen kom. Legg ikke mer i det enn det var!

Eva K.

«Å kalle en som er hetero for homse er ufint og kan være verdt en unnskyldning. Ikke fordi det er noe galt med homser, men fordi det er noe mange hetero ikke ønsker å være. Er man homo, så er det greit, men er man hetero, så vil man som regel ikke bli sett på som homo.

JB

«Fornærmelsen ligger i å bli kalt noe som det hefter et stigma ved. Ikke ved å bli kalt «noe man ikke er». For de som er homofile gjør det vondt å høre at det de er, blir brukt som et skjellsord.

Gulars

«Jeg er også fotballsupporter for Rosenborg. Men de siste åra er jeg blitt mer bevisst de mannssjåvinistiske holdningene fra tribune og miljø. Det er rett og slett primitivt. Det er lett å skylde på ironi, som supportere ofte gjør, men noen prinsipper må man ha. At fotball har en supporterskare som er mannsdominert, tror jeg gjør det vanskeligere for fotballspillere å komme ut av skapet.

Proggr