DEBATT

Fotball, politikk og kommers etikk i Saudi-Arabia

Bayern München kunne spilt en viktig rolle.

Fotball, politikk og kommers etikk i Saudi-Arabia
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Bayern München, en av de rikeste fotballklubbene i verden, skal ha betalt 2.3 millioner dollar - sponset av Volkswagen - for å spille en treningskamp mot Al- Hilal i Riyadh i Saudi-Arabia for knapt ei uke siden. Da klubben returnerte til Tyskland, fikk den kritikk både av fans og politikere, fordi klubben ikke hadde markert støtte til den saudiske bloggeren, Raif Badawi. Han ble som kjent dømt til 1000 piskeslag, 10 års fengsel og en bot på 175 000 pund i mai 2014 for å ha diskutert forholdet mellom religion og politikk på sin blogg. Etter planen skal han få 500 piskeslag i 20 uker hver fredag fra og med 9. januar. Nye piskeslag er imidlertid utsatt, fordi sårene etter den første runden ikke skal ha grodd tilfredsstillende.

Ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung skal trener Pep Guardiola ha unnskyldt seg med at klubben reiste for å spille fotball for tilskuere. Her er kvinner bannlyst på fotballkamper. Tidligere president i Det tyske fotballforbundet og medlem av FIFAs lovgivende komité, Theo Zwanziger, skal ha sagt til den tyske avisen at klubben følger en kommers etikk. Det er en skam, men det overrasker meg ikke. Før kampen i Saudi-Arabia deltok laget i en treningskamp mot Qatar All Stars i et land, som heller ikke støtter menneskerettigheter verken i arbeid eller i fritid. Også her ser parolen kommers etikk og politikk ut å styre klubbens treningspraksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.