KOMMENTARER

Fotball, rasisme og baller

Rasistiske politiske uttalelser og en balleluktende landslagstrener har ført til utallige avisoppslag og nettvitser de siste ukene.

ENGASJERTE: Bildet spredte seg lynraskt i sosiale medier og ble til en rekke gode vitser mot Gauland.  Foto: Christian Charisius / dpa / NTB Scanpix
ENGASJERTE: Bildet spredte seg lynraskt i sosiale medier og ble til en rekke gode vitser mot Gauland. Foto: Christian Charisius / dpa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): EM er i full gang og i Tyskland er nå det meste av Merkel-snakket byttet ut med fotball-snakk. Ikke at de snakker så mye om det rent fotballtekniske, tyskerne er sikre på å i hvert fall komme til finalen. Men de siste ukene har rasistiske politikere og balleluktende landslagstrenere ført til utallige avisoppslag og nettvitser.

Landslagstrener Joachim Löw har en enormt høy stjerne her i Tyskland, han får mange frierbrev i uka og før VM i 2014 brukte tyskerne mye tid på å diskutere om han hadde parykk. Det har han nok ikke, «håret mitt har alltid falt sånn», var Löws kommentar, og siden han også har blitt modell for det tyske tradisjonsmerket Nivea Man har de nok undersøkt dette nøye. At nettopp denne elegante og veltrente treneren derfor skulle bli filmet mens han tar seg i skrittet og deretter lukter på fingrene er derfor litt ekstra tungt for tyskerne. Riktignok har tyskerne blitt konfrontert med Löws anormale vaner før, i VM dreide det seg om busespising. Det ble dømt innafor, tross alt må man ta til seg næring i løpet av 90 stressende minutter. Men i år gikk han nedenfor beltestedet, og det ble ikke tatt godt imot. Så pinlig var det at det tyske fotballforbundet protesterte til UEFA. Nå har Löw måttet forklare seg, etter å først ha blitt forsvart av Lukas Podolski. Så da er vel saken lagt død, men det alle fortsatt lurer på er om han lukter Nivea Man der nede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer