Fotballens godbok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den stakkars mannen

Allerede i oppvarmingskapitlet, det som andre ville kalt forordet , siterer Nils Arne Eggen fra Kielland når han forklarer hvorfor han har skrevet bok: «Thi der laa ham virkelig noget paa Hjerte!»

Etter snart 40 år som fotballtrener har Eggen mye på hjertet. Hans bok er en pedagogisk, psykologisk, sosiologisk, politisk og, ikke minst: en litterærkulturell lærebok for alle som ønsker å nå sine mål, enten de er spillere eller bedriftsledere.

ROSENBORGS UTKLASSING av Tysklands beste lag tirsdag kveld og lagets suksess de siste 12 årene er et fotballeventyr. Fra null i likviditet for seks år siden har klubben nå rundt 200 millioner kroner i banken. Takket være prestasjoner som har holdt klubben i Champions League siden 1995 og salg av egne spillere til utenlandske klubber.

Det moderne Rosenborg er historien om hvordan Nils Arne Eggen og spillerne hans har klart å utvikle en fotballklubb basert på en kultur og en filosofi som har imponert en hel fotballverden. Men det fine med Eggens bok er at han ikke legger skjul på at historien kunne fått en annen utgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer