Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fotballfest med press i bakrommet

Jubel, dansing og dåning. Norway Cup er ikke bare fotball, Norway Cup er også mange ungers første rockekonsert. Den stjernen som strålte mest var Hilde (9).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tuesdays, Trang Fødsel, han fra «Mot i brøstet» og selveste statsministeren på en gang. Det er mye for en tolvåring som aldri har vært på konsert før.
Lilleguttlaget fra Skrim idrettslag på Kongsberg hadde sikret seg gode plasser like ved scenen. De hadde aldri vært på konsert før, men lærte seg fort taktene: skrik og klapp, og strekk opp armene når vokalisten roper «Put your hands in the air».

Brobyggere

Konferansier Sven Nordin stilte i keeperdrakt og introduserte Kjell Magne Bondevik på storskjerm:

- Det ville vært en drøm å spille fotball med 25000 gutter og jenter på en uke, sa statsministeren, - for dere er den drømmen gått i oppfyllelse.

Samtidig understreket statsministeren at deltakerne har anlednig til å bygge broer mellom de ulike landene som er med i turneringen. Han oppfordret alle til å være fredsbyggere i det små.

Dermed var årets Norway Cup offisielt åpnet, og åpningsshowet kunne begynne.

Norway Cup-deltakerne er et takknemlig publikum. Både trekkplastrene The Tuesdays og Trang Fødsel og de mindre kjente artistene fikk stormende applaus.

- Ikke for stort press i bakrommet, formanet konferansier Nordin, men da gutta i Scenic kom på scenen, måtte flere jenter heises over gjerdet.

Sjarmtroll

Publikum var begeistret for både Juni Juliette, Zindy og Infinity, men aller mest imponerte Hilde Dubland.

Niåringen fra Jæren sang og danset bedre enn en hvilken som helst Spice Girl, og fikk varm mottakelse fra sine jevnaldrende.

Jenta fikk plass i showet etter å ha sunget for arrangøren over telefon, og skuffet ikke da hun kom på scenen: selvsikkert flørtet jenta med publikum uten å glemme teksten eller dansetrinnene.

Vi spår en ny barnestjerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!