Fotballfilosofi og innovasjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I FORBINDELSE MED den kommende innovasjonsmeldingen hevder næringsminister Dag Terje Andresen at regjeringens innovasjonspolitikk er lagt opp etter Nils Arne Eggens Godfoten-filosofi. Ministeren mener at det å følge Nils Arne Eggens Godfoten-filosofi innebærer at Norge skal satse der vi er best. Det er tre viktige temaer som må trekkes inn for å forstå både den Eggenske (og også den Drilloske) fotballfilosofi og innovasjonspolitikken: Individuelle ferdigheter, gjennombruddshissighet og organisering. Dessuten har det vist seg å ikke være uvesentlig hvem som leder laget.

Individuelle ferdigheter vil alltid være en grunnleggende forutsetning for å skape god fotball, men det er også avgjørende i innovasjonspolitikken. I Norge har det de siste årene vært en økt aksept for at det må satses på de beste forskningsmiljøene (gjennom Sentre for Fremragende Forskning og satsingen på yngre forsker) og innovasjonsmiljøene (Sentre for Forskningsdrevet Innovasjon). Samtidig har de siste årenes internasjonale evalueringer av norsk skole vist at vi ikke er så gode som vi trodde, en opplevelse norsk klubbfotball også har hatt i de senere års europacup’er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer