Fotballfrue blir programleder på TV

- Jeg ville ikke la sjansen gå fra meg.

BLIR PROGRAMLEDER: Caroline Berg Eriksen blir ny programleder for «Det Nye-jenta». Den kjente bloggeren har en travel høst foran seg med programleder-jobb, «Skal vi danse»-deltakelse og tid med datteren Nelia. Foto: Stella Pictures
BLIR PROGRAMLEDER: Caroline Berg Eriksen blir ny programleder for «Det Nye-jenta». Den kjente bloggeren har en travel høst foran seg med programleder-jobb, «Skal vi danse»-deltakelse og tid med datteren Nelia. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): - Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe innen TV, sier Caroline Berg Eriksen (27), også kjent som «Fotballfrue», til Dagbladet.

Hun står foran en travel høst. I tillegg til å være en av deltakerne i årets «Skal vi danse», debuterer hun i høst som programleder for TV 2 Bliss-programmet «Det Nye-jenta».

- Travel høst - Jeg spilte i teater fra jeg var seks til 18 år, så jeg har scene-erfaring. Jeg syns ikke det er vemmelig å stå foran folk og snakke, det er jeg glad i. Jeg syns det er veldig gøy, sier hun.

Berg Eriksen tar over programleder-rollen etter tidligere Det Nye-redaktør Mari Midstigen, som nylig sluttet i magasinet for å bli redaktør i familiemagasinet Familie og barn. Programmet går ut på at en rekke jenter konkurrerer om å få tittelen «Det Nye-jenta» 2014.

I tillegg til å være programleder er Berg Eriksen også dommer, sammen med Karn Kjerstad og Espen Hilton.

- Da jeg fikk forespørselen måtte jeg tenke meg om, fordi jeg visste at jeg skulle ha en travel høst. Jeg tenkte egentlig at det var litt mye å ta på seg enda en oppgave. Men jeg ville heller ikke la sjansen gå fra meg, og syns det var kjempehyggelig og en tillitserklæring å bli spurt, så da bestemte jeg meg for å si ja, sier hun.

- Gleder meg veldig I november i fjor fikk hun datteren Nelia sammen med fotballspiller-ektemannen Lars-Kristian Eriksen. Hun innrømmer at det blir mye planlegging for å få hverdagen som småbarnsmor til å gå opp.

- Jeg vil jo også være mest mulig sammen med Nelia. Det blir mye, og det er mye som må planlegges for at ting skal klaffe, og for at jeg ikke skal bli dødssliten. Lars-Kristian er veldig støttende, og vil gjøre sitt beste for å gjøre hverdagen og situasjonen litt lettere for meg, sier hun.

Berg Eriksen utelukker ikke at hun kommer til å jobbe mer med TV i framtida, og har fått mersmak etter opptaksdager og sine første dansetreninger til «Skal vi danse».

- Jeg gleder meg veldig til «Skal vi danse». Det blir en stor utfordring, men jeg tror det er en fordel at jeg er glad i å trene. Det krever mye, ikke minst kroppsbeherskelse. Det er også en fordel å være sterk, tror jeg, sier hun.

- Hvordan blir det å se seg selv så mye på TV framover?  

- Det blir veldig rart. Jeg syns jo fra før av at det er kjemperart å se seg selv på TV, så det blir rart, men det blir nok gøy også. Jeg er veldig spent på hvordan jeg klarer den programlederrollen.

FAMILIE PÅ TRE: Caroline Berg Eriksen og fotballspiller-ektemannen Lars-Kristian Eriksen ble foreldre til datteren Nelia i november i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FAMILIE PÅ TRE: Caroline Berg Eriksen og fotballspiller-ektemannen Lars-Kristian Eriksen ble foreldre til datteren Nelia i november i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer