Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fotballgal lesehest anbefaler

Aslak Sira Myhre med sine favorittbøker om fotball.

Aslak Sira Myhre har redigert boka «En god dag for fotball» (Frifant Forlag), der han har samlet en rekke skarpskodde fotballbetraktninger mellom to permer. Her er hans fotballbokfavoritter. Hadde han ikke eid skam, ville han også nevnt sin kone Cathrine Sandnes\' bok fra fotball-VM 2002. Men det velger han å la være.


Jon Michelet & Dag Solstad: «VM i fotball 1982-1998»
Et pionerarbeid i norsk fotballitteratur. Da de begynte å skrive, var fotball og intellektuelt liv helt atskilt. Takket være disse gutta er de to motsetningene nesten forent. Det var de som bante veien i Norge. I tillegg er dette kvalitetsmessig noe av det beste som er skrevet om fotball - i verdensmålestokk.


Andy Dougan: «The Death Match»
Denne boka handler om en fotballkamp mellom de tyske okkupantene i Kiev og Sovjetunionens storlag Dinamo Kiev, som var enormt store på 1930-tallet. Før krigen hadde laget vært i England og Spania og slått lag som Wolves og Barcelona. Etter seieren over tyskerne ble hele laget satt i arbeidsleir.


Simon Kuper: «Football Against the Enemy»
Klassikeren i sjangeren som setter seg fore å skrive om de politiske, religiøse og nasjonalistiske fotballoppgjørene verden rundt. Den beste boka som er skrevet i sitt slag. Kuper går grundig til verks bak tribunene og resultatene i oppgjør som Barcelona-Real Madrid og Glasgow-Celtic. Samtidig som han kan forklare selv en som ikke er interessert i fotball både Gazzas storhet og hans tragedie.

Alex Bellos: «Futteboll - a Brazilian Way of Life»
En strålende innføring i hvorfor brasiliansk fotball er som den er. Ikke bare om spillere, kamper og lag, men også om dagliglivet, bilfotball, indianerfotball og korrupsjon. Til sammen vil det gi en god bakgrunn for den som gjerne vil se Brasil bli verdensmester for sjette gang. Og det blir de!


Jørgen Juve: «Alt om fotball»
Dagbladets og landslagets Jørgen Juve tar mål av seg til å skrive virkelig alt om fotball. Her får du alt fra en innføring i dommerens gjerning til hvilken gymnastikk en spiller bør gjennomføre om vinteren. Til slutt; ikke minst drøfter han fordeler og ulemper ved å nyte nikotin og alkohol i pausen under fotballmatcher.

FOTBALLGLAD: Aslak Sira Myhre anbefaler fotballbøker. Lederen i Foreningen Les dekker dessuten Fotball-VM for Klassekampen. Foto: RUNE I. MYHRE
FOTBALLGLAD: Aslak Sira Myhre anbefaler fotballbøker. Lederen i Foreningen Les dekker dessuten Fotball-VM for Klassekampen. Foto: RUNE I. MYHRE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling