Fotballhelgen

Alle sier at St. Thomas (27) har roet seg. Men han taper fortsatt ikke en eneste duell, sier treneren for 4. divisjonslaget Høybråten/Stovner. Les intervjuet og St. Thomas\' svar til dere lesere.

I dag svarte St. Thomas dere lesere.Les svarene LENGE FØR HAN SLUTTET å hete Thomas Hansen. Lenge før han dro på turné, blandet øl, sprit og antidepressivapiller hver eneste kveld, og spilte konserter med ryggen til publikum. Lenge før han ropte «Fuck these politics!» til Royal Albert Hall-publikummet fordi han måtte betale for backstage-ølen, skal St. Thomas ha vært en veldig lovende fotballspiller.

Og når han en tidlig lørdag morgen løper rundt på Furuset kunstgressbane i Oslo med Høybråten/Stovner, laget han sist spilte på for fem år siden, er det mulig å se for seg at han en gang var det. Skuddfoten er kanskje ikke den samme. Men han vinner altså de fleste duellene.

ETTERPÅ, i garderoben, han dropper den siste halvtimen av treningen på grunn av influensa, høres St. Thomas imidlertid mer ut som politiker enn toppidrettsutøver.

–Brikkene faller jo på plass først etter hvert. Det tar normalt noen år før man har et produkt man kan være stolt av. Men oppbygningsfasen har vært lærerik og sunn.

–Oppbygningsfasen?

–Du ser jo på band som Madrugada, det tok ti år før de ble kjente. Det som har skjedd med meg er at låtene har vært så catchy fra første stund. Jeg var kanskje ikke klar for den oppmerksomheten. Men det er viktig å ikke avskrive et band etter én dårlig liveopptreden, sier St. Thomas.

Høybråten/Stovner-trener Alf Hansen har iallfall ikke avskrevet ham.

–Jeg trente jo Thomas for fem år siden også. Da var han mye mer innbitt. Men nå har han roet seg litt. Jeg tror det er bra for ham – som spiller også, sier Hansen.

–DET ER BEGRENSET hvor mye man kan forandre seg på noen måneder. Men jeg har trent mer, sluttet å drikke, gjort meg bedre rustet til turnélivet. Jeg så jo ut som en kjøttkake på den forrige, sier St. Thomas. Tross det er han fornøyd med dokumentarfilmen om turnéen, som ble sendt på NRKs «Lydverket» i januar. Den viser blant annet hvordan han knekker fullstendig sammen når han får terningkast tre i Dagbladet. Og den viser hvordan lydmannen skrur av mikrofonlyden når St. Thomas vil snakke til publikum mellom sangene.

–Filmen kom på rett tidspunkt. Den er litt dramatisk. Men man blir kjent med personen Thomas. Jeg tror det er viktig å ha en personlighet, en nerve som artist. For å slå an må du ha noe folk kan kjenne seg igjen i.

Han angrer heller ikke på å ha stått fram som angstplaget og fast bruker av antidepressive piller.

–Nei, jeg er stolt av det. Folk skjuler svakhetene sine for ofte. Det er flere som har sosial angst, ikke sant. Det er ikke bare jeg som har vært redd for å gå på pub og treffe andre mennesker.

DET NYE ALBUMET, «Hey Harmony», er mer «voksent» enn det forrige, ifølge St. Thomas. Og det er ikke lenger grunnlag for å kalle musikken «skranglete», angivelig.

–Pop og rock-hylla, det er bra. Det er der jeg vil være nå.

«Take a look and start all over again, you know it\'s all forgotten now», synger han på en av sangene på albumet. Tilsynelatende er det også det som er tilfelle.

–Det gikk kjempefint i Stavanger nå. «Du er tilgitt, Thomas», sto det, sier han.

Stavanger er altså stedet hvor han i fjor spilte en hel konsert med ryggen til publikum.

–Jeg sto der på scenen, så dem inn i øynene og ba om unnskyldning. Det er viktig å innrømme feilene sine. Vise at man har kommet seg opp på beina igjen og har hatt godt av det. At man ikke bare var et talentfullt blaff. Det finnes for mange av de i denne bransjen... Garderobedøra åpnes av midtstopperen til Høybråten/Stovner. Treningen er over.

–... Paul Gascoigne, for eksempel. Han kunne jo vært verdens beste fotballspiller, sier St. Thomas. I dag svarte St. Thomas dere lesere.Les svarene

MØT DENNE KAREN:</B> <hr>I dag svarte St. Thomas dere lesere.<a href=http://fredag.dagbladet.no/fredag/2003/03/12/363779.html>Les svarene</a><hr>
<B>SANN THOMAS:</B> –Jeg er en sånn ærlig type. På fotballbanen også, hehe. Som gir alt. Som treneren liker, sier St. Thomas, sentral midtbane på Høybråten/Stovner.Tidligere har han spilt på Skeid