Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fotballkoner raser mot Se og Hør

- Vi stilles ut som objekter, sier Martin Andresens kone, Kristin Næss om ukebladets konekåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Den norske tippeligaen er kanskje ikke den beste, men når det gjelder stjernenes sexy kjærester, er vi helt i toppklassen».

Med dette anslaget inviterer Se og Hør leserne til å stemme frem sin favoritt blant norske fotballstjerners kjærester og koner.

Bladet skriver om avstemningen at «vår kresne jury har plukket ut de ti vakreste blant eliteserieguttenes ledsagere. Stem frem din favoritt, og du kan bli den heldige vinner av en shoppingweekend i London (...)»

Provosert

En rask ringerunde Journalisten har foretatt, viser at få av konene setter pris på å ha havnet på denne lista.

Blant dem er Kristin Næss Sørensen, kona til Brann-spiller og landslagskaptein Martin Andresen.

- Jeg føler meg provosert av dette, både som privatperson og som kvinne.

- Jeg tar avstand fra oppslaget. Slike kåringer forteller mye om hvordan man ser på kvinner. Vi stilles ut som objekter og bedømmes kun ut fra hva vi har på oss og hvordan vi ser ut, sier Næss Sørensen til Journalisten.

LILLE SPEIL...: Henning Bergs kone Line Stille Berg betegnes som «mørk og mystisk» når Se og Hør begrunner nomineringen av henne som Norges favoritt-fotballkone. Foto: Mette Møller/Dagbladet
LILLE SPEIL...: Henning Bergs kone Line Stille Berg betegnes som «mørk og mystisk» når Se og Hør begrunner nomineringen av henne som Norges favoritt-fotballkone. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer

- Helt håpløst

Ronny Johnsens samboer, Line Mørken, reagerer på samme måte og tar avstand fra oppslaget.

- Jeg får litt frysninger på ryggen, altså. Dette er helt håpløst, sier hun til Journalisten.

Caroline Grønli, gift med Viking-spilleren Alexander Ødegaard, og Solveig Thorarinsdottir, samboer med Vålerengas Arni Gautur Arason, sier de ble overrasket over missekåringen, og at de hadde følt seg mer komfortable dersom Se og Hør hadde kontaktet dem på forhånd.

Thorarinsdottir mener oppslaget og publiseringen av bryllupsbildet deres blir spesielt siden hun og samboeren Arni Gautur Arason konsekvent har sagt nei til alle henvendelser fra Se og Hør.

Blant annet har det islandske paret fått forespørsel om å stille opp med Vålerenga-keeperen på islandshest og i ekte islandske saueullsgenser. Paret takket nei.

- Det er mulig Se og Hør regner med at vinneren skal stille opp på en eller annen måte i bladet, og blir det meg, så er det i hvert fall ikke aktuelt, sier Thorarinsdottir.

Ikke hørt reaksjoner

image: Fotballkoner raser mot Se og Hør

Assisterende sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør mener saken fra Journalisten er konstruert, siden Se og Hør ikke har fått noen negative reaksjoner direkte fra fotballkonene.

- Som sagt har ikke vi fått noen reaksjoner. Vi hører dette bare fra deg. Jeg vet heller ikke om jeg kan stole på deg. Det vi ser her er at du er ute etter å lage et negativt oppslag om Se og Hør. Ingen andre har reagert negativt, hverken fotballspillernes koner, spillerne selv eller alle våre lesere, sier Haave til Journalisten.

<B>PÅ LISTA:</B> Jan Åge Fjørtofts kone er på lista Se og Hørs «kresne» jury har satt sammen.
<B>SOM POSH OG BECKS:</B> Selv om Se og Hør synes de norske fotballstjernenes kjærester er sexy, har de ikke gjort seg like bemerket som Posh.
<B>FRYSNINGER:</B> Ronny Johnsens kjæreste, Line Mørken, sier hun får helt frysninger av Se og Hør-oppslaget. Dette bildet er fra Henning Bergs bryllup.