Fotfølger The Boss

NEW JERSEY (Dagbladet): I natt norsk tid markerte Bruce Springsteen (52) starten på ett års turnéliv med konsert på hjemmebane. I salen var Norges hardeste fan av The Boss til stede.

- Dette var min 14. Springsteen-konsert, sier Roar Bakken (27).

I morgen fotfølger han sin store musikalske helt til Washington, for å få med seg konserten der også.

- Når jeg først har reist så langt, så må jeg ha valuta for penga. Dessuten sjonglerer Springsteen alltid med repertoaret, slik at aldri to konserter blir helt like, sier Bakken, som er leder av den norske Springsteen-fanklubben Blood Brothers (se www.springsteen.net).

30-årsjubileum

Da det lysnet av dag i Norge, gikk Bruce Springsteen av scenen i Continental Airport Arena, som ligger et steinkast fra enorme Giants Stadium - 20 minutter med bil fra Manhattan, New York.

Det markerer et jubileum for The Boss, som startet karrieren sin ikke så langt unna for 30 år siden.

Da jobbet han med repertoaret som skulle bli til debutplata «Greetings From Ashbury Park (1973).

- Springsteen kommer fra New Jersey og bor på en ranch her. For tre år siden, like etter Valle Hovin-konserten juni 1999, satte han rekord med 15 utsolgte konserter på Continental Airport Arena.

Ikke Norge

Publikum har kjempet hardt for de 25000 billettene til åpningskonserten på turneen. 46 konserter skal The Boss gjøre i USA før han kommer til Europa i oktober.

Men Norge får ikke besøk i denne omgang - Stockholm blir nærmeste stopp.

Deretter skal kan turnére i Japan og Australia, før han legger ut på en ny USA-runde.

- Bruce avslutter neste sommer med en ny Europa-turné, og da får vi håpe at Norge får besøk. Da har han gjort over 150 konserter, sier Bakken.

I knallform

The Boss og E Street Band rapporteres å være i knallform.

- Bandet har øvd mye og alle er veldig tente - også bandets ferskeste medlem, fiolinisten og Springsteen-familiens gode venn Soozie Tyrell, sier Sony Musics Laurie Jacobs.

Hovedvekten kommer til å bli lagt på den nye plata, «The Rising», men bandet skal også spille gammelt, velkjent materiale.

Til amerikanske medier har Springsteen uttalt at han er ekstremt spillesugen.

- Vi skal gi publikum det aller beste vi har. Jeg har et flott band, et av verdens beste. Vi er fortsatt ganske unge karer, er en fersk uttalelse fra Sjefen sjøl.

Les anmeldelsen av konserten i morgendagens avis.

KONSERTKLAR: Roar Bakken (t.h.) er leder av den norske Bruce Springsteen-fanklubben og The Boss-fan på sin hals. Her er han på plass utenfor konsertarenaen og treffer John Weber, som har fyrt opp grillen og funnet fram lesestoff om Springsteen.