Foto: Bones

I går åpnet Dagbladets dyktige fotograf Lars Eivind Bones sin første separatutstilling på Kongsberg. Bones har vært tilknyttet avisa de siste tolv åra.

Det er det nyåpnede Galleri Kongsberg Glassblåseri som huser ni Bones-bilder. Som mange andre fotografer er også Lars Eivind fargeblind i den forstand at utstillinga er i det svarte og i det hvite. At Bones fikk lov til å være åpningsutstiller på Kongsberg, er heller ikke så merksnodig.

- Det er søstera mi, Tonje, som har åpnet nytt galleri. Hun har lenge sett på de bildene jeg tar utenom jobben i avisa, og ville gjerne stille dem ut, sier Bones - fra Kvam i Gudbrandsdalen, nå bosatt i Oslo.

- Er det stor forskjell på dine private bilder og dem vi titt og ofte koser oss med i avisa?
- Ja, det er godt å kunne frigi seg fra den tabloide tankegangen, ta bilder som ikke skal passe inne i en bestemt ramme. De bildene jeg stiller ut er tatt det siste halve året og er tuftet på rar humor og litt surrealisme, sier Bones.

- Ikke sur realisme, som vi ofte må jobbe med?

- Nei, for i disse bildene er det mye humor. Det er viktig.

- Når begynte du som fotograf?
- Fikk mitt første kamera da jeg var fjorten. Jeg ville ha el-gitar, men fikk ikke lov. Fikk beskjed om at det var mer fornuftig å kjøpe seg et kamera, sier Lars Eivind Bones og ler lavt.

Se også:

Lars Eivind Bones

SVART HVIT: Dagbladets Lars Eivind Bones stiller ut fotografier på Galleri KOngsberg Glassblåseri.