Fotograf anklager Taylor Swift for å være hyklersk

I kjølvannet av artistens Apple Music-seier, angriper konsertfotografer artisten for dårlige arbeidsvilkår.

NORGESBESØK: Amerikanske Taylor Swift besøkte Oslo Spektrum i 2013. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NORGESBESØK: Amerikanske Taylor Swift besøkte Oslo Spektrum i 2013. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et åpent brev gikk den amerikanske artisten Taylor Swift hardt ut mot Apples nye streamingtjeneste, Apple Music, som ikke skulle betale artistene under tjenestens gratis prøveperiode på tre måneder.

Senior visepresident i Apple, Eddy Cue, tvitret tilbake at Swifts bønn hadde blitt hørt, og at Apple likevel vil betale artistene for hver eneste sang som avspilles.

Restriktiv kontrakt Men ikke alle hyller Swift for å være artistenes heltinne - mer spesifikt fotografene hennes.

I et åpent brev på hans blogg har nemlig fotograf Jason Sheldon, som tidligere har arbeidet for Swift, lagt ved kontrakten han måtte signere før han kunne ta bilder under én av Swifts konserter.

Kontrakten gir Swifts management tillatelse til å gjenbruke bildene gratis, og forbyr Sheldon - og andre fotografer som har signert kontrakten - å bruke bildene igjen noensinne.

- Slutt å være slem - Jeg kan ikke bruke bildene i min portefølje, legge de ut på nettsiden min, og ikke engang avisen som publiserte de første gang kan bruke de igjen, skriver Sheldon.

Sheldon spør hvordan Swift er forskjellig fra Apple, og poengterer at hun har råd til å betale for PR-materialet sitt og burde la dem bruke bildet i andre sammenhenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.