TV2-reporter Fredrik Græsvik beskutt i Mosul

- Fotografen så en kule som landet ved beinet mitt

TV 2 reporter Fredrik Græsvik sendte live da han plutselig hørte lyder av kuler som for forbi. - Det er når man hører visjelyder at man skjønner at det er tett på. 

I SKUDDSONEN:  TV2s reporter Fredrik Græsvik var nær ved å bli skutt i dag under direktesending fra Mosul. Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
I SKUDDSONEN:  TV2s reporter Fredrik Græsvik var nær ved å bli skutt i dag under direktesending fra Mosul. Foto: Kyrre Lien/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var under en direktesending fra den irakiske byen Mosul mandag formiddag at TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik og fotograf Aage Aune måtte løpe i dekning fordi de ble beskutt, melder TV 2.

TV2-teamet befant seg sammen med de irakiske spesialstyrkene i Mosul da skuddene ble avfyrt.

- Vi hadde kjørt opp på en bakketopp hvor vi hadde utsyn mot byen. Vi var mellom to til tre kilometer unna IS. Ifølge spesialstyrkene er det trygt der, men man er nå en gang i Mosul, sier Græsvik til Dagbladet.

Han slapper av med vannpipe i den irakiske byen Erbil når Dagbladet snakker med ham på telefon.

Familien hjemme har fått beskjed om at han er i sikkerhet. Skjer det noe utenom det vanlige når krigsreporteren er på jobb er det å ringe hjem til datteren det første han gjør.

- Denne gangen var det litt vanskelig å varsle på forhånd, men hadde hun også sett klippet på tv hadde hun også sett at jeg var i trygghet, sier han.

Plutselige visjelyder

Ifølge Græsvik var det mest sannsynlig skudd fra snikskyttere de måtte skjerme seg fra.

- Når man står der så hører man smell når skuddene avfyres. Det er når man hører visjelyder at man skjønner at det er tett på. Det er vanskelig å si hvor nære det var. Vi hørte en eller to sånne lyder før fotografen så en kule som landet ved foten min, sier Græsvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer