FOTO FOR ALLE: Charlotte Cottons bok utkommer i paperback med et opplag på 10 000 eksemplarer i oktober i år. Den får til og med en egen japansk utgave. Det var viktig å lage en slik større utgivelse for Cotton, så mange kan lese den. Hun ville ikke lage en liten nisjebok. Foto: Thomas Bollier/: Photography Is Magic, 2015 (Aperture).
FOTO FOR ALLE: Charlotte Cottons bok utkommer i paperback med et opplag på 10 000 eksemplarer i oktober i år. Den får til og med en egen japansk utgave. Det var viktig å lage en slik større utgivelse for Cotton, så mange kan lese den. Hun ville ikke lage en liten nisjebok. Foto: Thomas Bollier/: Photography Is Magic, 2015 (Aperture).Vis mer

Fotokunstnernes magiske evner

Charlotte Cotton har brukt all sin tid på ei bok i to år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hos Aperture Foundation i New York sitter kuratoren og skribenten Charlotte Cotton. Hun blar igjennom dummyen av sin kommende bok som viser arbeider fra over åtti kunstnere som ifølge Cotton arbeider med det hun kaller fotografisk magi.

Cotton har viet all sin oppmerksomhet på denne boka de to siste åra. og på et visst tidspunkt fylte hun en lånt leilighet ved havet med 400 post-it lapper for å organisere strukturen på boka. Resultatet er en vakker utgivelse, designet av Harsh Patel, som Cotton også takker spesielt i etterordet.

- Jeg har lenge ønsket å jobbe med Patel. Han er en så god tenker når det kommer til design, og hans tilnærming til design er veldig lik den måten kunstneren tilnærmer seg det fotografiske. Vi kom nesten til å jobbe sammen på LACMA da jeg utga en serie med kunstnerbøker. Det var en interessant tid forresten; institusjonen og jeg følte at vi kunne gjøre mer for kunstneren gjennom bokformatet enn gjennom utstillingen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn