Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fotomanipulerte bort farget mann i annonse

Au da, Microsoft.

MANIPULERT: På dette bildet på Microsofts polske webside var hodet til en svart mann erstattet med en hvit (midten). Bildet er nå erstattet med originalen (se under). Foto: FAKSIMILE
MANIPULERT: På dette bildet på Microsofts polske webside var hodet til en svart mann erstattet med en hvit (midten). Bildet er nå erstattet med originalen (se under). Foto: FAKSIMILE Vis mer

(Dagbladet.no): Microsoft måtte krype til korset i går og beklage, etter at selskapet hadde erstattet en farget mann med en hvit i et fotografi på selskapets websider.

Det opprinnelige bildet viste en asiat, en afroamerikaner og en hvit kvinne. Det lå ute på selskapets amerikanske webside.

Men på weben til Microsfts polske datterselskap var afroamerikaneren fjernet ved hjelp av et bilderedigerings-program, og erstattet av ansiktet til en hvit mann.

Der i gården mente man åpenbart at en svart mann ikke var salgsfremmende. Men etter at saken fikk oppmerksomhet på Twitter og i diverse blogger, rykket Microsoft raskt ut og beklaget den mildt sagt politisk ukorrekte fotofadesen.

Det etnisk manipulerte bildet på den polske websiden er nå erstattet med originalen.

Men problemet med at monitoren på bildet ikke er koblet til, er fortsatt ikke løst...

ORIGINALEN: Bildet slik det framsto på Microsofts amerikanske webside. Foto: FAKSIMILE
ORIGINALEN: Bildet slik det framsto på Microsofts amerikanske webside. Foto: FAKSIMILE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling