Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fotopris til Dagbladet for sterke dokumentarer

For bilder om partnerdrap og mennesker på flukt.

(Dagbladet): Pressefotografenes klubb (PK) er klare med «Årets bilde 2015»-utdeling:

Sterke dokumentarer Dagbladets Anton Ligaarden er kåret til  Årets videojournalist. VG-fotograf Espen Rasmussen er årets fotojournalist - han får også prisen for «Årets bilde».

Anton Ligaarden er frilanser for Dagbladet og får utmerkelsen Årets videojournalist og får 3. plassen i kategorien «Dokumentar/serie» om partnerdrap i Norge.

STOLTE VINNERE:
Dagbladets Anton Ligaarden ble Årets Videojournalist og Dagbladets Tomm W. Christiansen fikk 2.pris i katergorien
nyhetsreportasje.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STOLTE VINNERE: Dagbladets Anton Ligaarden ble Årets Videojournalist og Dagbladets Tomm W. Christiansen fikk 2.pris i katergorien nyhetsreportasje. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jøss, det var overraskende og veldig morsomt, bryter Anton Ligaarden ut.

Om partnerdrap Han deler prisen for Dagbladet-dokumentaren «Barna som ble igjen» med Magasin-journalistene Rønnaug Jarlsbo og Ingrid S. Nordli. Utgangspunktet for dokumentaren er at hvert fjerde drap i Norge er et partnerdrap: 118 barn har opplevd å miste en forelder i partnerdrap i årene 2000-2013. Hvordan gikk det med dem? spurte Ligaarden og co.

- Jeg er heldig som i Dagbladet får lov til å jobbe med viktige og spennende prosjekter.

- Partnerdrap, det er sterke historier. Man må ha viktige og gripende historier å fortelle. Det spiller ingen rolle hvor teknisk flink man er dersom man ikke har historiene. Det er alfa-omega, sier Ligaarden.

Setter dagsordenen Tomm W. Christiansen har vært knyttet til Dagbladet som frilans i en rekke år - og er en fotograf som er blitt hedret mange ganger, ikke minst for avsløringen i «Våtdraktmysteriet» - der han og kollega Anders Fjeldstad fikk Amnesty International Media Awards.

Han får 2. prisen i kategorien «Nyhetsreportasje» - fra flyktningleiren «The Jungle» i Frankrike.

VANT :

Espen Rasmussen ble årets pressefotograf og fikk Årets Bilde

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VANT : Espen Rasmussen ble årets pressefotograf og fikk Årets Bilde Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Utrolig hyggelig å vinne med et bilde som betyr noe - et fotografi som er med som er med på å sette noe viktig på agendaen. Det er veldig givende, sier Christiansen til Dagbladet.

«Årets bilde» til Rasmussen Årets bilde og Årets fotojournalist er Espen Rasmussen i VG. Han er også en dyktig fotograf, som så å si hvert eneste år innkasserer flere priser for sine nyhets og reportasjebilder. I år forsyner hans seg grovt av premiefatet.

Rasmussen er vinner av «Årets bilde»,  får 1. plass i «Nyhetsreportasje» og 1. og 2. plass i «Dokumentar utland».

Leder av PK, Sveinung Uddu Ystad, oppsummerer på denne måten:

- Det har vært et tøft år for fotojournalistikken i Norge, men det er gøy å se at de bidragene som går til topps fortsatt holder høyt nivå. Vi ser imidlertid at det generelle kvaliteten på bilder og videoreportasjer som sendes inn er veldig varierende. Det er stor avstand fra topp til bunn.

Det er sendt inn ca 3500 bilder og totalt 150 videoer.