Fotopriser er blitt storindustri

VINNERBILDET: Daido Moryiamas ikoniske Stray Dog. Endelig vinner den japanske kunstneren den prestisjetunge Hasselbladprisen.
VINNERBILDET: Daido Moryiamas ikoniske Stray Dog. Endelig vinner den japanske kunstneren den prestisjetunge Hasselbladprisen.Vis mer

– Det er viktig å snakke om påmeldingspriser når det gjelder alle disse konkurransene, sier den britiske fotobokforleggeren Michael Mack i sitt lille studio sør i London. Han og de ansatte har fått plass til en imponerende stor produksjon av bøker på få kvadratmeter.

Han har selv nettopp funnet vinneren av forlagets First Book Award, som i år, for første gang, er åpen for alle fotografer som ikke tidligere har utgitt en fotobok. Mack har drevet First Book Award siden 2012 og synes det er spennende å åpne den for alle.

– Grunnen til at vi tidligere ba folk om å nominere kom fra min erfaring med å gjøre portfolio-reviews. Når man gjør slike, uten noen form for kuratering fra arrangørene, risikerer man å se mye rart. Vi fikk signifikant flere bøker tilsendt denne gangen, og fikk dermed en større jobb i utvelgelsen. Men det er bra å åpne opp, å være mer transparente og ikke bare ha en konkurranse for dem med mange kontakter. Denne gangen fikk vi et bredere blikk i hva som skjer der ute.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.