Fotosverm over Trondheim

TRONDHEIM (Dagbladet): «Sverm» heter en fotoutstilling som virkelig sprer seg.

Bildene stilles ut på et plankegjerde, i et kirkerom, fiskeutsalg, reisebyrå, hotell - i alt på tolv forskjellige steder i Trondheim i ei uke. Tolv fotografer står bak. De er elever ved Den frie kunstskolen på Rotvoll, der billedkunstneren Erik Nordby er lærer.

- Trondheim har mange spennende rom å by på. Denne utstillingen tar i bruk noen av disse rommene, og spenner fra kjernen av byens kulturskatt til et enkelt plankegjerde på Bakklandet, forklarer Erik Nordby.

Utstillingen, som åpner i dag, har stor bredde, også i uttrykket. Her er erindringer fra den gang skolelokalene på Rotvoll var et psykiatrisk sykehus, bilder fra rundkjøringa på Lerkendal i morgenrushet, portretter av barn og en reiseskildring fra Beijing.

Tv-kjendisen Gry Beate Molvær fra «Schrödingers katt» er en av de tolv kunstskoleelevene. Bildene hennes, «Blå reise», stilles ut i Ravnklohallen. Fotostudentene håper at «Sverm» kan bli et årlig fenomen.

SVERM: Seks av tolv fotografer som deltar i «Sverm»: Per-Morten Kjøl, Judith Hammervold, Marit Garberg, Svend Tollak Munkejord, Kristin Flønæs og kledelig beskjedent i bakgrunnen NRK-programleder Gry Beate Molvær.