Fotosverm over Trondheim

TRONDHEIM (Dagbladet): «Sverm» heter en fotoutstilling som virkelig sprer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bildene stilles ut på et plankegjerde, i et kirkerom, fiskeutsalg, reisebyrå, hotell - i alt på tolv forskjellige steder i Trondheim i ei uke. Tolv fotografer står bak. De er elever ved Den frie kunstskolen på Rotvoll, der billedkunstneren Erik Nordby er lærer.

- Trondheim har mange spennende rom å by på. Denne utstillingen tar i bruk noen av disse rommene, og spenner fra kjernen av byens kulturskatt til et enkelt plankegjerde på Bakklandet, forklarer Erik Nordby.

Utstillingen, som åpner i dag, har stor bredde, også i uttrykket. Her er erindringer fra den gang skolelokalene på Rotvoll var et psykiatrisk sykehus, bilder fra rundkjøringa på Lerkendal i morgenrushet, portretter av barn og en reiseskildring fra Beijing.

Tv-kjendisen Gry Beate Molvær fra «Schrödingers katt» er en av de tolv kunstskoleelevene. Bildene hennes, «Blå reise», stilles ut i Ravnklohallen. Fotostudentene håper at «Sverm» kan bli et årlig fenomen.

SVERM: Seks av tolv fotografer som deltar i «Sverm»: Per-Morten Kjøl, Judith Hammervold, Marit Garberg, Svend Tollak Munkejord, Kristin Flønæs og kledelig beskjedent i bakgrunnen NRK-programleder Gry Beate Molvær.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer