Fotpleie-erotikk vant Dårlig Sexprisen

Den britiske forfatteren Wendy Perriam har vunnet en av bokbransjens minst ettertraktede litteraturpriser. Hun er tildelt årets «Bad Sex Award» for usedvanlig lite stimulerende sexskildringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Perriams fotpleieroman «Tread Softly» (»Trå Varsomt») var en uventet vinner i et felt som inneholdt bøker av litterære kjendiser som Nicholas Coleridge, Ethan Hawke og Will Self. Men etter å ha vært nominert tre ganger før, gikk Perriam helt til topps denne gangen.

Dårlig Sexprisen utdeles av redaksjonen i det litterære tidsskriftet Literary Review. Den ble innstiftet i 1993 av Literary Reviews nå avdøde redaktør Auberon Waugh - sønn av forfatteren og esteten Evelyn «Gjensyn med Brideshead» Waugh - og den kjente litteraturkritikeren Rhoda Koenig.

Høye krav

Ifølge statuttene skal prisen brukes til «å rette oppmerksomhet mot den plumpe, smakløse og ofte lettvinte bruken av overflødige seksuelle skildringer i den moderne roman, samt å oppmuntre forfattere til å avstå fra slik bruk». Vinneren må med andre ord ikke bare slenge om seg med tabuord, her duger bare den grundige og gjennomførte smakløshet.

Wendy Perriam har virkelig lagt seg i selen, om ikke andre steder, for å oppfylle juryens krav.

- Hun lukket øynene, og så hans sirupskaramellmørke øyne stirre ned mot seg. Eiendommelig nok var han kledd i nålestripet dress, samtidig som han var naken. Nålestriper er så erotiske, heter det ett sted i «Tread Softly».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer