Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FOX bekrefter: Aksel blir tysk astronaut i storfilm

Innspillingen er i gang: Hennie spiller mot Matt Damon i «Alien»-regissørens neste film.

TIL MARS: Aksel Hennie går inn på et stjernelag av de sjeldne i filmen «The Martian». Her fra øyeblikket før et fallskjermhopp i sommer. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
TIL MARS: Aksel Hennie går inn på et stjernelag av de sjeldne i filmen «The Martian». Her fra øyeblikket før et fallskjermhopp i sommer. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter meldinger fra mange hold bekrefter filmselskapet FOX nå endelig Aksel Hennies neste Hollywood-rolle, og det er ikke småtteri.

Hennie har fått en rolle som astronaut i Ridley Scotts neste film, «The Martian», som har Matt Damon i hovedrollen. Damon spiller en astronaut som strander på Mars etter en mislykket NASA-ekspedisjon, mens Hennie er en del av teamet som skal redde ham.

Andre roller fylles av blant andre Jeff Daniels, Jessica Chastain, Sean Bean og Kristen Wiig.

Regissørlegende - Her er Aksel Hennie i meget godt lag, fastslår administrerende direktør Tore Fredrik Dreyer i Fox Norge.

En av de største stjernene i produksjonen er nok regissøren Ridley Scott, som står bak en rekke av tidenes største Hollywood-suksesser. Han er godt kjent med science fiction-sjangeren etter filmer som «Blade Runner», «Alien» og «Prometheus». I 2000 fikk han sin største kassasuksess med «Gladiator», som spilte inn nær en halv milliard dollar.

- Det er veldig kult for Aksel Hennie spesielt, og norske skuespillere generelt, at en størrelse som Ridley Scott tar med en nordmann i sin neste produksjon. Han er en av de virkelig store, sier en fornøyd Dreyer.

19. desember er det for øvrig klart for norsk premiere på Scotts bibel-epos «Exodus: Gods and Kings», med Christian Bale i rollen som Moses.

Tysk astronaut Innspillingen av «The Martian» er allerede i gang i Budapest, og manager Martin Braathen opplyser at Aksel Hennie nå «jobber døgnet rundt».

Hennies rolle er nærmere bestemt en tysk astronaut ved navn Alex Vogel, som er Europas representant på NASA-ekspedisjonen til Mars.

I boka bak filmen, skrevet av Andy Weir, er Vogel ekspedisjonens kjemiker og astrofysiker. Teamet må gjennomføre en improvisert og risikabel romferd for å redde kollegaen på Mars.

Boka skildrer både kampen for å overleve på Mars og det intense dramaet som foregår på jorda under planleggingen av redningsaksjonen. Den er ingen svevende science fiction-fabel med romvesener og lasersverd, men er skrevet med realisme som mål, og har blitt beskrevet som at «Cast Away» møter «Apollo 13».

«The Martian» har planlagt lanseringsdato 27. november neste år.

Dagbladet har foreløpig ikke fått videre kommentar fra Aksel Hennie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling