FOX bekrefter: Aksel blir tysk astronaut i storfilm

Innspillingen er i gang: Hennie spiller mot Matt Damon i «Alien»-regissørens neste film.

TIL MARS: Aksel Hennie går inn på et stjernelag av de sjeldne i filmen «The Martian». Her fra øyeblikket før et fallskjermhopp i sommer. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
TIL MARS: Aksel Hennie går inn på et stjernelag av de sjeldne i filmen «The Martian». Her fra øyeblikket før et fallskjermhopp i sommer. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter meldinger fra mange hold bekrefter filmselskapet FOX nå endelig Aksel Hennies neste Hollywood-rolle, og det er ikke småtteri.

Hennie har fått en rolle som astronaut i Ridley Scotts neste film, «The Martian», som har Matt Damon i hovedrollen. Damon spiller en astronaut som strander på Mars etter en mislykket NASA-ekspedisjon, mens Hennie er en del av teamet som skal redde ham.

Andre roller fylles av blant andre Jeff Daniels, Jessica Chastain, Sean Bean og Kristen Wiig.

Regissørlegende - Her er Aksel Hennie i meget godt lag, fastslår administrerende direktør Tore Fredrik Dreyer i Fox Norge.

En av de største stjernene i produksjonen er nok regissøren Ridley Scott, som står bak en rekke av tidenes største Hollywood-suksesser. Han er godt kjent med science fiction-sjangeren etter filmer som «Blade Runner», «Alien» og «Prometheus». I 2000 fikk han sin største kassasuksess med «Gladiator», som spilte inn nær en halv milliard dollar.

- Det er veldig kult for Aksel Hennie spesielt, og norske skuespillere generelt, at en størrelse som Ridley Scott tar med en nordmann i sin neste produksjon. Han er en av de virkelig store, sier en fornøyd Dreyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer