Fox er bedre

Den Parkinson-rammede skuespilleren Michael J. Fox er mye friskere.

(Dagbladet.no): Den kjente skuespilleren fra 80-talls-klassikerne Tilbake til fremtiden 1, 2, 3 og tv-serien «Spin City» har lenge slitt med Parkinsons sykdom. Den rammer ifølge Lommelegen.no noen av de hjernecellene som er med og styrer bevegelsene våre.

- Mirakel

I januar 2000 forlot Fox serien for å konsentrere seg om familien. Han viet også mer tid til å bekjempe Parkinsons. Han var med å starte organisasjonen The Michael J. Fox Foundation For Parkinson's Research. Men ifølge kjendisbladet Star Magazine skal han for halvannet år siden ha vært så dårlig at han ikke kunne holde en blyant.

Nå, derimot, skal et gjennombrudd i behandlingen ha gitt resultater. For første gang siden 1998 er nå helsa på bedringens vei.

- Det er et mirakel at han er så bra, sier en venn til magasinet.

- Ingen kur

Michael J. Foxs organisasjon går ikke så langt i en uttalelse. De understreker at det ikke foreløpig finnes en kur mot sykdommen.

- Ja, Michael er mye bedre. Han og legen har arbeidet sammen for å justere medisinen. Dette er ingen kur.

De understreker også at Parkinsons er en individuell sykdom. Hva som fungerer for en pasient virker ikke nødvendigvis for en annen.

Men vennene til Fox er uansett glade på stjernens vegne:

- Dette er lykkelige tider i Fox-familien. Skjelvingen er mye mer under kontroll enn for et par år siden. Han er bedre enn på lenge, sier en venn av familien til Star Magazine.

BEATLES-FAN:</B> Michael J. Fox er stor Beatles-fan, og stilte opp da avdøde George Harrison ble tatt opp i Rock And Roll Hall Of Fame.
FAMILIEMANN:</B> Fox og kona Tracy Pollan.