Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fox News-stjerne vil bannlyse all rapmusikk etter drapene i Sør-Carolina

Skal USA bannlyse sørstatsflagget, må de også ta bort all rapmusikk, mener Sean Hannity.

VIL BANNLYSE RAP: Sean Hannity sammenligner bannlysinga av sørstatsflagget med å gjøre rapmusikk ulovlig. Skal sørstatsflagget fjernes, må myndighetene bannlyse rap også, mener han. Foto: REUTERS/Mike Segar
VIL BANNLYSE RAP: Sean Hannity sammenligner bannlysinga av sørstatsflagget med å gjøre rapmusikk ulovlig. Skal sørstatsflagget fjernes, må myndighetene bannlyse rap også, mener han. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige fredag spaserte Dylann Roof gikk inn i den afro-amerikanske kirken Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston i Sør-Carolina i USA og skjøt og drepte ni personer.

I dag holdes de første begravelsene for ofrene etter det flere, blant annet Hillary Clinton, har kalt raseterror.

Gjerningsmannen handlet på bakgrunn av rasistiske motiver: Dylan Roof ønsket å gjeninnføre slaverilignende tilstander i den tidligere konføderasjonsstaten Sør-Carolina, og for ham var sørstatsflagget et viktig symbol på en svunnen tid.

Flagg og rap I etterdønningene av terrorhandlingen har mange, både politikere og medieprofiler i USA, tatt til orde for å stanse salget av det kontroversielle sørstatsflagget.

For mange svarte mennesker er flagget en evig påminnelse på en tid hvor mennesker ble kategorisert på bakgrunn av sin hudfarge, hevdes det.

Flere store selskaper i USA stanser nå salget av flagget, og det provoserer Fox News-stjerna Sean Hannity. Programlederen sier at dersom myndighetene i USA vil bannlyse sørstatsflagget, så må de bannlyse rapmusikk også.

- Full av n-ordet - Mye av musikken fra de artistene er full av n-ordet og b-ordet og h-ordet, og ellers rasistisk og kvinnefiendtlige ord som ingen av dem som selger sørstatsflagget noengang ville tatt i sin munn, sier han i sitt radioprogram ifølge Huffington Post

Den konservative tv-profilen bakte også Barack Obamas familie inn i saken.

- Dersom det er ok for Obamas tenåringsdøtre og andre folk å gå inn i disse butikken og kjøpe musikk som er stappfull av n-ordet og b-ordet, så burde vi kanskje vurdere å bannlyse det óg, sa Hannity og la til:

- Vi skal jo bannlyse alt i dette landet nå. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!