Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fox News tar kommentator av lufta etter avlytting-påstander

Hevdet at britisk etterretning bisto Barack Obama i påstått avlytting av Trump Tower.

FÅR SPARKEN: Andrew Napolitano, tidligere dommer og Fox-kommentator, får sparken fra Fox News. Her venter han på heisen i lobbyen i Trump Tower. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
FÅR SPARKEN: Andrew Napolitano, tidligere dommer og Fox-kommentator, får sparken fra Fox News. Her venter han på heisen i lobbyen i Trump Tower. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer

Fox News-kommentator Andrew Napolitano er tatt av lufta, etter at han hevdet at britisk etterretning bisto Barack Obama i påstått avlytting av Trump Tower.

Anonyme kilder med kjennskap til saken sier det ikke er ventet at Napolitano er tilbake på skjermen med det første, ifølge Los Angeles Times.

Verken Fox News eller Napolitano selv har kommentert saken.

Trump tvitret 4. mars at han var blitt avlyttet av tidligere president Barack Obama. Trump har ikke lagt fram bevis eller opplysninger som kan underbygge påstanden. FBI og den amerikanske signaletterretningsorganisasjonen NSA avviste mandag Trumps avlyttingspåstander.

Forrige uke siterte Napolitano, som er tidligere dommer, anonyme kilder og hevdet at GCHQ, som er den britiske stats kommunikasjonshovedkvarter og etat for signaletterretning, "mest sannsynlig" hadde bistått Obama med telefonavlytting av Trump Tower under valgkampen i fjor.

– Tre etterretningskilder har informert Fox News om at president Obama gikk utenfor kommandorekken. Han brukte ikke NSA, han brukte ikke CIA, han brukte ikke FBI, og han brukte ikke justisdepartementet. Han brukte GCHQ, sa Napolitano.

Fox News har i en uttalelse skrevet at de ikke har noen bevis for at Trump har blitt avlyttet noen gang.

(©NTB)

KLANDRER OBAMA: I et ferskt intervju med Fox News ga Trump tidligere president Obama skylden for lekkasjene som har preget Det hvite hus den siste tiden. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media