<strong>GÅR AV:</strong> Roger Ailes, til venstre i bildet, går nå av som administrerende direktør i Fox. Rupert Murdoch tar over rollen. Her fra 1996. &nbsp;Foto: Allan Tannenbaum/Polaris, NTB scanpix
GÅR AV: Roger Ailes, til venstre i bildet, går nå av som administrerende direktør i Fox. Rupert Murdoch tar over rollen. Her fra 1996.  Foto: Allan Tannenbaum/Polaris, NTB scanpix Vis mer

Fox-topp går av - mediemogul Rupert Murdoch tar over

Blir administrerende direktør etter Roger Ailes' oppsigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Administrerende direktør i Fox News, Fox Business Network og styreformann for Fox' tv-kanaler, Roger Ailes, gikk i dag av med umiddelbar virkning.

Det melder Fox på sine egne nettsider. Mediehuset melder også at det er mediemogul Rupert Murdoch (85) som nå tar over rollen.

- Roger Ailes har gjort en beundringsverdig innsats til selskapet og landet vårt. Roger delte min visjon om en stort og uavhengig tv-organisasjon og utførte rollen briljant i over 20 år, forteller Murdoch.

Han har ingen planer om å la kanalen forfalle under sitt lederskap.

- Jeg er personlig engasjert i å sørge for at Fox News holder seg som en sterk og kraftig stemme. Nasjonen vår trenger et robust Fox News som kan dekke hver kant i landet, sier han.

Murdochs sønner Lachlan og James har begge administrerende roller i 21th Century Fox. De uttaler at de har satt pris på Ailes innsats og alle de andre talentfulle menneskene i selskapet.

Murdoch kjøpte Fox i 1978, og har vært med på å lansere mange av mediehusets kanaler. Familien eier både Fox og News Corp gjennom et familiefond.

6. juli ble det kjent at Fox News-stjerna Gretchen Carlson anklaget Ailes for seksuell trakassering og hevnaksjoner, og gikk til søksmål mot ham.

Søksmålet ble offentliggjort under en måned etter at Carlson forlot Fox News, da kontrakten hennes med kanalen ikke ble fornyet.

Ailes kom med en uttalelse om søksmålet overfor Business Insider, der han blant annet avviste Carlsons påstander om at hun ikke fikk fortsette i selskapet fordi hun avviste hans seksuelle tilnærmelser.

«Dette er et hevnmotivert søksmål på grunnlag av nettverkets avgjørelse om ikke å fornye hennes kontrakt, noe som skjedde fordi hennes skuffende lave seertall dro ned ettermiddagssendinga.» sa Ailes i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer