KOMMENTARER

Foxy Moxys prosjekt

Revolusjonen er avlyst under Bjørnar Moxnes. Det gjør Rødt til et viktigere parti enn før.

Foxy Moxys prosjekt
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Rødts partileder har deltatt i et reality-program innspilt på Gran Canaria, bor i stor villa på Nordstrand, vil stryke kommunisme fra prinsipp-programmet og høres mer ut som Martin Kolberg enn som Pål Steigan. Bjørnar Moxnes har en stil og et utseende som skiller seg skarpt fra forgjengerne, det har gitt ham kallenavnet «Foxy Moxy» og en status som «poster boy» for ytre venstre. Han har en evne til å vekke engasjement som akkurat nå best kan sammenliknes med Lan Marie Nguyen Berg og Sylvi Listhaug.

Det er hans evne til å plukke politiske vinnersaker og evnen til å kommunisere dem som har skapt mye av grunnlaget for helgas rekordstore Rødt-landsmøte. Nå prøver han også å kvitte seg med det antidemokratiske tankegodset i partiets arv.

Partilederens tale til landsmøtet fredag ble introdusert med en serie skryteklipp av realpolitiske gjennomslag. Som partiets enslige representant har Moxnes fått med seg stortingsflertallet på innstramminger i bemanningsbransjen, å utrede konsekvensene av kutt i luftambulansen i nord og mistillitsforslaget mot nevnte Listhaug. Over skjermen flimret bilder av Erna Solberg som beskrev innstrammingene som sitt store nederlag, bilder fra Olemic Thommessen og Sylvi Listhaugs avganger og selvfølgelig noen av Moxnes´ mest hardtslående utsagn fra Stortingets talerstol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer