Foyn i fin form

Svend Foyn gjør seg best i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Etter fjorårets noe vidløftige ekskursjon til Afrika, er Jan Mehlum og hans advokathelt Svend Foyn trygt tilbake i Tønsberg.

Og det er bra, for hobbydetektiven Foyn gjør seg absolutt best når han lusker rundt i lokale trakter i Vestfold.

Selvmord

Svend Foyn er oppnevnt som bobestyrer for de stusslige etterlatenskapene til en ung alenemor som har tatt sitt eget liv. Men når han begynner å undersøke omstendighetene rundt dødsfallet nærmere, gjør han diverse funn som rokker ved selvmordskonklusjonen. For selv om Tanja Steigen levde et trist liv, tydet ingenting på at hun ville forlate verken det eller den lille datteren sin.

Dessuten har Foyns politikompis Wilhelm Mørk gravd fram flere andre liknende tilfeller fra Vestfold, hvor alenemødre har endt sine liv på eget initiativ. Men siden politiet offisielt ikke har noe kriminelt å gå etter, foreslår Mørk at Svend Foyn kan ta en nærmere kikk på dødsfallene.

Omtanke for de svakeste

Det blir en reise i Vestfolds sosiale sjikt, fra trygdemottakere i Holmestrand til nyrike på Nøtterøy, og Foyn rekker også en tur til København sammen med den stadig like fascinerende Anne Rønningen. Jan Mehlum skriver som vanlig med et sterkt sosialt engasjement, han har omtanke for de svakeste og minst ressurssterke og en tydelig uttrykt forakt for dem som bare jager etter status og penger på bekostning av andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer