DEBATT

Debatt: Statsstøtte

FpU: Ingen skal få

Mange politikere har nærmest en ryggmargsrefleks for å kutte støtten til organisasjoner de ikke liker.

MISTER DRIFTSSTØTTE: Mehtab Afsar er generalsekretær i Islamsk Råd Norge, som mister statsstøtten. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
MISTER DRIFTSSTØTTE: Mehtab Afsar er generalsekretær i Islamsk Råd Norge, som mister statsstøtten. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Etter en turbulent tid endte regjeringen mandag med å stoppe driftsstøtten på 1,3 millioner til Islamsk Råd Norge. Avgjørelsen er åpenbart av prinsipiell karakter, når behandlingen av saken har kostet langt mer enn pengene som holdes tilbake.

Dagen etter kunne Aftenposten melde om at det var flertall i Stortinget for å kutte statsstøtten til Human Rights Service (HRS), ledet av den kontroversielle islamkritikeren, Hege Storhaug.

Også her er det snakk om et relativt lite pengebeløp på 1,8 millioner kroner.

For all del, jeg setter stor pris på ethvert tiltak som kan begrense statens utgifter, men det bør være en prinsipiell tilnærming til det.

Om meningsbærende organisasjoners eksistens skal være avhengig av hvem som sitter på flertallet, har demokratiet mislyktes.

Nei, løsningen er ikke å opprettholde støtten til alle. Den er kanskje heller å kutte støtten til alle organisasjoner som har blitt en utgiftspost på et offentlig budsjett.

Intensjonen er ikke å straffe organisasjonene. Tvert imot handler det om å gi makten tilbake til folket.

Det er uansett våre penger som går til å støtte disse organisasjonene. Da er det bare rett og rimelig at man har muligheten til å velge hvem du ønsker å støtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.