FpU-lederen truer med demonstrasjonstog mot NRK

Gir Steinar Sagen støtte etter Kringkastingsrådet i dag krevde mer hetsing av venstresida i NRK.

VIL IKKE HA HØYREHUMOR I NRK: FpU-leder Atle Simonsen mener venstresida latterliggjør seg selv mer enn godt nok.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VIL IKKE HA HØYREHUMOR I NRK: FpU-leder Atle Simonsen mener venstresida latterliggjør seg selv mer enn godt nok. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kringkastingsrådets uttalelse om NRKs satire vakte umiddelbart oppsikt blant både komikere og politikere.

Rådet sa torsdag at NRKs satire «generelt har en slagside» mot venstre, og oppfordret derfor NRK til å jobbe for å etable et satiremiljø som ser verden med høyrebriller.

NRK-komiker Steinar Sagen, best kjent fra «Radioresepsjonen», sa til Aftenposten kort tid etter at det er uaktuelt for ham å legge om stilen. Da sier han heller opp. 

- Om NRK-ledelsen går inn for å styre satiren vår til å bli annerledes, så slutter jeg, sa han.

Demonstrasjonstog Sagen, som flere ganger har plassert seg selv på venstresida i norsk politikk, får støtte - muligens fra uventet hold. FpU-leder Atle Simonsen lover å arrangere demonstrasjonstog mot NRK dersom Sagen gjør alvor av truslene sine.

- Hvis NRK står på sitt og Sagen faktisk gjør alvor av truslene sine så skal FpU lede demonstrasjonstoget mot rådet og jeg tror det blir et langt tog, sier han til Dagbladet.

Bård Tufte Johansen har også reagert på dagens oppfordring fra Kringkastingsrådet og sammenlikner vedtaket med kvotering av lesbiske kvinner. 

- Hårsåre høyrefolk - «Hei, vi er en gjeng som har fått i oppdrag å lage høyrevridd humor» er et like dårlig utgangspunkt som «hei, jeg er den nye kvoterte lesbiske kvinnelige lederen deres» , sier han til Dagbladet.

Atle Simonsen i FpU sier norsk høyreside må tåle å bli gjort narr av - også på NRK.

- Hvis høyresida er triste over at NRK er for venstrevridde, så må man lære seg noe selvironi og slutte å være så hårsåre. Jeg synes det er spesielt morsomt når noen vitser med stereotyper om mitt eget parti. Jeg tror de siste som ønsker en slik styring av NRK er høyresiden selv, sier han.

- Tulleorgan Han støtter dem som på Twitter nå tar til orde for å legge ned Kringkastingsrådet, i lys av dagens vedtak om mer høyrebasert satire i statskanalen.

- Det positive her er at folk har fått øynene opp for hvilket tulleorgan Kringkastingsrådet er. Her sitter det altså en haug med folk i møter for å diktere og stemme over hvilke humorinnslag NRK skal ha, sier Simonsen. 

Han understreker, kanskje for å bedrive litt satire selv, at venstresida ikke trenger NRK for å bli lattergjort - den oppgaven mener Simonsen de røde klarer helt fint på egen hånd:

- Vi mener jo at venstresidens politikk er morsom nok i seg selv. Den trenger ikke satire og den trenger ikke å vistes med. MDG har vist at de klarer det fint selv.