Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra 20. til 3. plass på ei uke

Jo Nesbø erobrer nytt land i USA.

(Dagbladet): Forfatter Jo Nesbø har for lengst lagt Norge for sine føtter. Nå er han på god vei til også å erobre USA.

Den 20. mai skrev Dagbladet at Nesbø debuterte på tiende plass på bestselgerlista til New York Times. Det etter USA-lanseringen av «Snømannen», eller «The Snowman», som den heter på engelsk.  Etter tre uker på lista, har han nå rykket opp til niende plass.

Fra 20. til 3. på ei uke Nå har også «The Snowman» klatret i rasende fart mot toppen av bestselgerlista til Los Angeles Times.

Den kom inn som den tjuende best solgte boka. Etter to uker på lista ligger «The Snowman» nå på tredje.

- Dette er sykt. Jeg er stolt, selv om jeg har vanskelig for å ta det innover meg, sa Nesbø til Dagbladet da krimromanen gikk inn på lista til New York Times i slutten av mai.

«Gjenferd» på vei Nesbø har solgt to millioner bøker i Norge, og er oversatt til 40 språk. Internasjonalt har han solgt over seks millioner bøker.

På torsdag kommer den niende boka om den forfylla etterforskeren Harry Hole. I «Gjenferd» er han tilbake i Oslo, hvor et nytt opiat, fiolin, florerer på gata.

HARRY HOLE PÅ VEI:  Dette bildet er tatt utenfor Forlagssentralen i forrige uke. Traileren er smekkfull av Jo Nesbøs rykende ferske bok «Gjenferd». Foto: Einar Einarsson
HARRY HOLE PÅ VEI: Dette bildet er tatt utenfor Forlagssentralen i forrige uke. Traileren er smekkfull av Jo Nesbøs rykende ferske bok «Gjenferd». Foto: Einar Einarsson Vis mer

Dagbladets anmelder kaller Nesbø «en mester i sitt fag». Les anmeldelsen av «Gjenferd» her.

Opplaget på boka er 110 000 eksemplarer. Det er det største opplaget Ascehoug forlag har hatt på ei Nesbø-bok.

• Dagbladet Magasinet var med da «The Snowman» ble lansert i USA. Les hele reportasjen «Harryturen» her.

USA-LANSERING:  Dagbladet Magasinet var med da "The Snowman" ble lansert i USA. Foto: Lars Myhren Holand
USA-LANSERING: Dagbladet Magasinet var med da "The Snowman" ble lansert i USA. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer