Fra «71 grader nord» til sør

Som deltaker i «71 grader nord» ble Tina B. Christensen (28) seriens sjarmtroll. Nå tar hun permisjon fra jobben som psykiatrisk sykepleier, og blir programleder for «Villa Medusa» på TVNorge som tas opp i Spania.

I «71 grader nord» kom Tina til finalen, men ramlet av lasset midt på Finnmarksvidda. Nå får hun trøstepremie fra TVNorge: fem uker på Gran Canaria for å holde styr på de åtte deltakerne i «Villa Medusa», kanalens nye dokusåpe som har premiere i slutten av februar.

- Jeg har prøvd å være deltaker, og det var kjempespennende, men nå gleder jeg meg til å se det fra den andre sida. Plutselig kan jeg sitte på sidelinja og observere, sier Tina fra frisørstolen.

Håret er blitt enda rødere, enda kortere, og er i ferd med å bli enda mer bustete, da frisøren oppdager et arr i bakhodet.

- Det er etter en snøscooterulykke, ler Tina.

Finnmarksjenta er nemlig en kløpper på snøscooter, og har nylig vært på Svalbard og testet hestekrefter.

Åtte deltakere

Når dette leses er Tina allerede på plass på Kanariøyene, og i går ettermiddag lettet de åtte deltakerne fra Gardermoen. Fire jenter og fire gutter mellom 20 og 35 år skal bo i «Villa Medusa» i fem uker - uten penger. Pengene må de skaffe selv, og dele likt. Tina skal bo på hotell.

- Jeg har vært på Gran Canaria flere ganger. En gang dro jeg ned en måned for å lære meg spansk, men jeg lærte bare svensk. Det er jeg til gjengjeld en kløpper på. Jeg har allerede begynt å tenke på hva jeg ville gjort for å tjene penger der nede. Da ville jeg ha jobbet på en ranch jeg vet om - måket møkk, sier den gamle hestejenta.

Modell

Tina har tidligere jobbet et år som modell, i India og USA.

- Det var en spennende erfaring, men jeg innså mine begrensninger. Jeg mangler en meter i beina, ler hun.

Etter modellkarrieren begynte Tina på sykepleierutdanning i Oslo. I dag jobber hun som psykiatrisk sykepleier på Gaustad.

- Jeg ser ikke på programlederjobben som det store hoppet. Jeg skal gjøre det jeg gjør i dag - jobbe med relasjoner mellom mennesker, sier Tina B. Christensen.

  • Første episode av «Villa Medusa» sendes 24. februar.